У Нью-Йорку продали з аукціону більше 150 речей,що належали Елвісу Преслі

У Нью-Йорку продали з аукціону більше 150 речей,що належали Елвісу Преслі

18.05.15 13:57 0 585
Більше 150 предметів, що належали «королю рок-н-ролу» Елвіса Преслі, розпродали з торгів, що завершилися в суботу в Нью- Йорку, аукціонний дім Julien's Auctions.

Про це йдеться на офіційному сайті Julien’s Auctions, – повідомляє ТАРС.

Одним з топ-лотів став гастрольний автобус, який Преслі в 1976 році придбав для виступів разом з вокалістами. Розкішний транспортний засіб, в якому є кондиціонер, мікрохвильова піч, телевізор, холодильник, сейф та інші зручності, був куплений майже за $ 270 тис. В автобусі є 12 пасажирських сидінь підвищеної комфортності, які трансформуються в дев’ять спальних місць, а також спільна «кімната», прикрашена канделябрами.

За $ 125 тис. пішла з молотка позолочена пластинка із записом балади під назвою Love Me Tender у виконанні Преслі.

На її обкладинці співак залишив послання: «Мамі з любов’ю від сина». «Преслі був дуже близький зі своєю матір’ю Гледіс, він спеціально звернувся в студію Sun Records, щоб записати цю пісню в якості подарунка для неї», – зазначили експерти аукціонного дому.

Балада увійшла в випущений в 1956 році кінофільм, який також отримав назву «Люби мене ніжно» і став дебютною картиною «короля рок-н-ролу».

Більш ніж за $ 40 тис. було куплено свідоцтво про укладення в травні 1967 року шлюбу між Преслі і Прісцили Бьюлі. Церемонія відбулася в Лас-Вегасі (штат Невада) і, як відзначають експерти Julien’s Auctions, зайняла лише кілька хвилин. За їх даними, Елвіс і Прісціла насправді ніколи не володіли цим документом. Його оригінал залишився в штаті Невада і пізніше був виставлений на продаж.

За $ 48 тис. була куплена військова форма, яку одягав «король рок-н-ролу». За даними Julien’s Auctions, Преслі після зйомок у музичному фільмі «Солдатський блюз», що завершилися в 1960 році, подарував її режисерові цієї картини – американцеві Норману Таурог, заявивши при цьому: «Мені вона більше не знадобиться».

На аукціон, що проходив протягом двох днів, також були виставлені і деякі речі, що належали іншим легендарним виконавцям. Так, електрогітара Maton Mastersound, на якій грав учасник групи The Beatles Джордж Харрісон, була продана в п’ятницю за $ 500 тис.

«Харрісон взяв її напрокат в магазині музичних інструментів Barratts влітку 1963», – зазначили в аукціонному домі.

Його власну гітару в цей час чинили.

Понад $ 60 тис. організатори торгів виручили за жилет, який надягав під час виступів у Великобританії та Канаді Джимі Хендрікс. На предметі одягу вишиті візерунки у вигляді квітів та листя, він оброблений овчиною.

Представники Julien’s Auctions офіційно не називають загальну суму, яка була виручена в результаті дводенних торгів. Як повідомили журналістам організатори аукціону, велику активність на ньому проявили покупці з Росії, а також близькосхідних та азійських країн.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Волинська область: ...
Наступна новина: Вінничина: валерій Коровій ...

КОМЕНТАРІ