«Русскій мір» є виключно імперські амбіції Кремля,а не християнство,– експерт

«Русскій мір» є виключно імперські амбіції Кремля,а не християнство,– експерт

18.05.15 11:19 0 586
Концепція «русского міра», одним зі стовпів якого є РПЦ та її автономна частина в Україні – Українська православна церква Московського патріархату – пов'язана виключно з імперськими амбіціями Кремля, а не з християнством.

Таку думку висловив професор соціології університету Джорджтауна (США), керівник програми з глобалізації, релігії та секулярності Центру Берклі Хосе Казанова в інтерв’ю ZN.UA, – повідомляє Українська правда.

За його словами, Московський патріархат стає єдиною офіційною легітимною організацією в Криму, Донецьку та Луганську. Є проблеми у кримських татар, греко-католиків, протестантів та парафіян Української православної церкви Київського патріархату, але не у представників УПЦ МП.

«Тобто конфлікт не релігійний, але релігія відіграє в ньому колосальну роль внаслідок того, що співпали інтереси двох проектів – імперського державного проекту «Росія» і релігійно-канонічного від МП» – пояснив Казанова.

Як відомо, предстоятель УПЦ МП митрополит Онуфрій продемонстрував зневагу до захисників України, не підвівшись на урочистому засіданні Верховної Ради при зачитуванні імен бійців АТО

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Учнівську еліту Рівного ...
Наступна новина: Діяльність виробників ...

КОМЕНТАРІ