На Вінниччині відбувся тренінг для психологів та соціальних педагогів,які працюють з дітьми із сімей переміщених громадян (+фото)

На Вінниччині відбувся тренінг для психологів та соціальних педагогів,які працюють з дітьми із сімей переміщених громадян (+фото)

18.05.15 15:20 0 681
Події, які відбуваються в країні, зумовили появу нових категорій сімей, які опинились у складних життєвих обставинах. В їх числі – сім'ї з дітьми, що переміщені з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції.

«До тепер широкого досвіду роботи з такими сім'ями у нас не було, проте вивчення їхніх потреб свідчить про те, що їм необхідна не лише соціальна допомога, а й психологічна підтримка у подоланні кризового стану та стресу, який діти переживають через те, що стали свідками бойових дій та жахливих картин війни», - зазначила директор обласного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, яка очолює обласний осередок Ліги соціальних працівників України Олена Стоялова.

Аби навчити психологів та соціальних працівників практичним аспектам роботи із кризовими станами, подолання стресу та роботи з посттравматичним стресовим розладом (ПТСР) у м. Вінниці відбувся тренінг-семінар для психологів та соціальних працівників, які працюють в системі центрів соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді та центрах соціально-психологічної реабілітації дітей.

Тренінг відбувся у рамках проекту, який реалізується Всеукраїнською громадського організацією «Ліга соціальних працівників України» спільно з Міжнародним інститутом глибинної психології за підтримки Посольства Австралії у Республіці Польща.

Під час міні-лекцій та практичних вправ відбулось напрацювання навичок роботи. Національний тренер проекту Надія Абдулка, зазначила про те, що основний акцент у тренінгу зроблено на розкритті особливостей роботи з дитячою симптоматикою при посттравматичному стресовому розладі, техніках зцілення дітей, порадах для батьків, соціальних працівників та вчителів.

Для участі у тренінгу було запрошено фахівців з тих районів та міст області, де зосереджена найбільша кількість сімей переміщених громадян. Крім того, програмою тренінгу передбачено ознайомлення із способами профілактики професійного вигорання спеціалістів, які надають допомогу постраждалим сім'ям.

Для довідки:

За інформацією Департаменту соціальної політики Вінницької облдержадміністрації з березня 2014 року по травень 2015 року до Вінницької області приїхало 8573 сім'ї переселених громадян. З них – 466 сімей (1144 особи)з АР Крим та м. Севастополь та 8107 сімей (14355 осіб) з Донецької та Луганської областей.

На в області проживає 7241 сім'я (12115 осіб) переселених громадян, які офіційно зареєстровані у Єдиній базі переселених громадян. З них – 333 сім'ї, (707 осіб) з АР Крим та 6908 сімей (11408 осіб) зі Сходу. Переміщені сім'ї розміщені у приватному секторі, в тому числі, 4784 сім'ї - у м. Вінниця. 36 сімей проживають у гуртожитку в с. Нова Гребля Калинівського району, 10 сімей у с. Заболотне Крижопільського району, 6 сімей у м. Жмеринка.

Серед переселених громадян – 2544 дітей.

















Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Львівщині припинено ...
Наступна новина: В Чернівецькій області ...

КОМЕНТАРІ