Валерій Коровій взяв участь у відзначенні на Вінниччині Дня пам’яті жертв політичних репресій (+фото)

Валерій Коровій взяв участь у відзначенні на Вінниччині Дня пам’яті жертв політичних репресій (+фото)

18.05.15 11:26 0 615
В обласній державній адміністрації 15 травня вшановували громадян, репресованих у часи Великого терору 1937-1938 років та членів їх родин. У зібранні з нагоди відзначення в області Дня пам'яті жертв політичних репресій взяли участь голова облдержадміністрації Валерій Коровій, заступник голови обласної Ради Наталія Солейко та заступник Вінницького міського голови Андрій Рева.

«Уже вісім років поспіль в Україні відзначають День пам'яті жертв політичних репресій, але цей рік був особливий: він показав крізь призму величезних людських втрат на Сході, що український народ фактично будує нову націю, де силою патріотизму вирізняються саме молоді люди - підкреслив голова ОДА. А трагічні сторінки нашої історії вкотре повертають нас до думки, наскільки важливе для нашого народу поняття свободи у всіх розуміннях цього слова».

Він також зазначив, що за період репресій 7 мільйонів українців втратили життя, серед них – більше 10 тисяч вінничан. Під жорна репресивної машини підпадали найкращі, найсвідоміші, найосвіченіші люди – інтелігенція, цвіт нації.

Хвилиною мовчання вшанували присутні їх світлу пам'ять.

Зворушливі слова вдячності та захоплення для літніх людей, загартованих у горнилі гонінь і політичних переслідувань, знайшли Наталія Солейко та Андрій Рева.

З увагою і пошаною вислухали учасники зустрічі виступ заступника голови обласної редакційної колегії «Реабілітовані історією», доцента Вінницького національного медичного університету ім. Пирогова Валентина Лациби.

Від імені репресованих до слова був запрошений Григорій Патрак – заслужений працівник культури України, політв'язень, який відбував покарання в мордовських таборах.

Керівники області та міста вручили ветеранам грамоти облдержадміністрації та обласної Ради і грошові винагороди.

Особливої теплоти зустрічі надали виступи чоловічого дуету із піснею «Червона калина» та ансамблю «Бравіс» вінницького училища культури ім. М Леонтовича із піснею січових стрільців.

Після урочистостей відбулось делеговане покладання квітів за участю керівництва області до пам'ятників жертвам комуно-більшовицького режиму на цвинтарі «Підлісний», жертвам політичних репресій біля ККЗ «Райдуга», Січовим Стрільцям в парку на площі Стуса, розстріляним 1937-1939 роках жертвам політичних репресій біля парку ім.. Горького.





















































Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: Міський голова нагороджував ...

КОМЕНТАРІ