Вінничина: розпочинається конкурс на участь у експерименті «Embedded journalists» — закріплення журналіста за військовою частиною в зоні АТО

Вінничина: розпочинається конкурс на участь у експерименті «Embedded journalists» — закріплення журналіста за військовою частиною в зоні АТО

18.05.15 10:37 0 561
Міністерство оборони України спільно з Міністерством інформаційної політики України розпочинають конкурс на участь у експерименті «Embedded journalists» — закріплення журналіста за військовою частиною в зоні АТО.

На посаду «Embedded journalists» передбачено 4 точки з щотижневою ротацією. У цьому листі надається пропозиція на перший місяць проведення експерименту, що стартує орієнтовно з 15 травня.

Участь у конкурсі на «Embedded journalists» можуть взяти журналісти, які мають:

1. Страховий поліс на роботу журналіста в зоні бойових дій.

2. Сертифікат про проходження спеціалізованого тренінгу військового журналіста.

3. Допуск до роботи в зоні АТО від СБУ (можливо буде встановлена додаткова перевірка).

4. Учасник має надати інформацію про аудиторію та тираж ЗМІ, який представляє.

5. На момент прикріплення журналіст має перебувати у відмінному фізичному стані. Перед прикріпленням представники ЗМІ повинні консультуватися з лікарем(-ями) щодо свого стану здоров'я. Журналіст усвідомлює, що у випадку, якщо у нього виявляться в анамнезі захворювання серця або легенів, а також ішемічної хвороби, або інші хронічні або поширені захворювання або схильності до таких хвороб, а також у період вагітності не можуть брати участь у таких заходах. ПРЕДСТАВНИК ЗМІ декларує відсутність у нього будь-яких травм, або наслідків травм, що можуть спровокувати хворобу під час прикріплення.

Статус «Embedded journalists» передбачає підписання контракту між журналістом, ЗМІ і Міністерством оборони України про нерозголошення державних таємниць та інформації, яка може загрожувати інформаційній безпеці України. З журналістом буде постійно працювати прес-офіцер.

Редакція ЗМІ, представником якого є «Embedded journalists», має гарантувати дотримання вимог трудового кодексу та класифікувати перебування журналіста в зоні АТО як офіційне відрядження.

Представник ЗМІ повинен обов'язково мати при собі засоби індивідуального захисту, що включають в себе, як мінімум, бронежилет не менше 4 класу захисту, шолом з відповідним маркуванням «Преса», мати при собі медичну аптечку (в ній має бути все необхідне для надання першої медичної допомоги) та вміти нею користуватися.

Місце перебування журналіста: р-н Широкине, Піски, Авдіївка, Щастя.

Вказати, на який тиждень збирається їхати в embedment журналіст:

- заяву на тиждень з 15 по 22 травня просимо надати до 8 травня;

- заяву на тиждень з 22 по 29 травня просимо надати до 15 травня;

- заяву на тиждень з 29 травня по 6 червня просимо надати до 22 травня;

- заяву на тиждень з 5 по 12 червня просимо надати до 29 травня.

Від редакції на одну точку на один тиждень максимально може бути приписано на embedment не більше 2 представників редакції.

Надіслати П.І.П. журналіста, лист від ЗМІ, копію першої сторінки паспорту на адресу popova@mip.gov.ua.

Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 21.05 у Хмельницькому ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ