На Львівщині припинено діяльність конвертаційного центру

На Львівщині припинено діяльність конвертаційного центру

18.05.15 15:15 0 772
Співробітниками служби протидії злочинності у сфері економіки припинено діяльність конвертаційного центру із загальним обігом 200 млн. гривень До організації центру причетні 9 осіб.

До складу конвертаційного центру входило 17 фіктивних підприємств, через які члени злочинної групи переводили безготівкові грошові кошти у готівку та виводили кошти підприємств реального сектору економіки в тіньовий обіг.

Організаторами було створено фіктивне підприємство, на рахунки якого перераховано 150 тис. грн. за виконані роботи та закупівлю товарів. Кошти було переведено у готівку, з вирахуванням 8 відсотків винагороди за послуги.

Крім того, організатори «конверту» шахрайським шляхом заволоділи коштами ПАТ „Райффайзен Банк Аваль” у сумі 1,5 млн. грн., використовуючи платіжні картки іноземних банків через POS–термінал в одному з готелів міста Трускавець.

У ході обшуків вилучено 17 печаток, бухгалтерські документи фіктивних підприємств, кошти на суму 523 тис. гривень, 500 євро та 400 доларів США, 54 пластикових карток із штучно нанесеною магнітною стрічкою, 6 іменних банківських карток іноземних громадян з пін-кодами, 11 чекових книжок, 2 кардрідери, картрайдер (записуючий пристрій) та 3 посттермінали для роботи із платіжними картками, 60 мобільних телефонів, 80 стартових пакетів різних операторів зв'язку. У 15 банківських установах на рахунки 62 підприємств накладено арешт на суму понад 1 мільйона гривень.

Трьом організаторам конвертаційного центру оголошено повідомлення про підозру та обрано міру запобіжного заходу у вигляді арешту.

Правопорушникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі від п'яти до восьми років.

Слідство триває.

Департамент протидії злочинності

у сфері економіки МВС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Заступник Міністра ...
Наступна новина: На Вінниччині відбувся ...

КОМЕНТАРІ