На Тернопіллі 17 червня – Всесвітній день боротьби з опустелюванням та посухами

На Тернопіллі 17 червня – Всесвітній день боротьби з опустелюванням та посухами

18.05.15 15:05 0 718
Всесвітній день боротьби з опустелюванням та посухами відзначається 17 червня. Цього року він проходитиме під гаслом: "Безкоштовної їжі не буває! Інвестуй у здорові ґрунти!".

17 червня 1994 року була прийнята Конвенція ООН про боротьбу з опустелюванням. Україна приєдналася до Конвенції в 2002 році згідно із Законом України від 04 липня 2002 року №61-ІV. В рамках Конвенції, опустелювання розглядається не як процес утворення пустель, а як будь-яка деградація земель під впливом природних чи антропогенних чинників. Сторонами Конвенції на є 193 країни світу.

Питання охорони земель в умовах загострення екологічної ситуації в Україні має стати одним з найважливіших напрямків державної політики, оскільки поліпшення стану землі відкриває значні резерви збільшення обсягів виробництва сільськогосподарської продукції і забезпечує суттєве оздоровлення екологічних умов життя людини.

Опустелювання – це деградація засушливих ґрунтів, через яку гинуть родючі землі, пасовища та ліси. На воно є однією з найбільш глобальних економічних проблем світу в цілому та України зокрема. Причиною жахливої деградації земель є надмірна неправильна експлуатація ґрунтів, нераціональна вирубка лісів тощо. Від неї тією чи іншою мірою страждає 70% засушливих територій в усьому світі.

Управління агропромислового розвитку ОДА закликає громадськість долучитися до збереження земельних ресурсів.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Заступник Міністра ...

КОМЕНТАРІ