В Чернівецькій області рятувальники провели урок з правил безпеки для учнів гімназії

В Чернівецькій області рятувальники провели урок з правил безпеки для учнів гімназії

18.05.15 13:09 0 668
15 травня в Чернівецькій гімназії № 1 ім. Т.Г. Шевченка, яка знаходиться по Проспекті Незалежності в обласному центрі, працівники Управління ДСНС України у Чернівецькій області організувала проведення уроку з правил безпеки на тему «Завжди в житті і день за днем – будь обережним ти з вогнем!». Метою проведення такої зустрічі було навчання дітлахів та вчителів і обслуговуючого персоналу гімназії правилам безпеки.

Захід розпочався з того, що рятувальники розповіли дітям та всьому викладацькому складу про важливість дотримання правил протипожежної безпеки. Основну увагу працівники Управління зосередили на тому, що в гімназії та в будь-якому іншому місці, в якому перебувають багато людей, потрібно, щоб всі знали як діяти у разі надзвичайної події. «Це стосується не лише пожеж, а й інших надзвичайних подій, зокрема, виявлення підозрілого предмету. Тому знання правил безпеки та правильне вміння ними скористатися є дуже важливим» – говорили рятувальники. Також для всіх присутніх були показані відеоролики, які показують до чого призводить нехтування елементарними правилами пожежної безпеки і з якими складностями стикаються працівники пожежно-рятувальних підрозділів Управління ДСНС України у Чернівецькій області під час ліквідації пожеж та інших подій. Тому, рятувальники детально розповіли про правила пожежної безпеки, а також не забули нагадати і про порядок проведення евакуації дітей з приміщення гімназії у безпечне місце. «Щоб діти не розгубилися у складній ситуації, такі профілактичні заняття слід проводити систематично і не забувати відпрацьовувати їх на практиці» – звернулися до вчителів працівники Управління ДСНС. Окрім цього, всім присутнім на заході дітям співробітники Управління ДСНС подарували можливість приміряти справжній бойовий одяг вогнеборців, яким вони користуються під час ліквідації різних надзвичайних подій. Насамкінець зустрічі, рятувальники вручили вчителям листівки та пам’ятки з правилами безпеки для подальшого їхнього використання у навчальному процесі.

«Весь захід вийшов цікавим та пізнавальним. Наші учні отримали чимале задоволення від спілкування з представниками мужньої та благородної професії рятувальника» – підбив підсумки проведеного заходу директор гімназії Віктор Шиманський.

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Волинська область: ...

КОМЕНТАРІ