Депутат Львівської облради Йосиф Ситник вимагає з'ясувати законність звільнення з посади голови Перемишлянської районної ради Миколи Музички

Депутат Львівської облради Йосиф Ситник вимагає з'ясувати законність звільнення з посади голови Перемишлянської районної ради Миколи Музички

18.05.15 14:45 0 827
Депутат Львівської обласної ради від ВО "Свобода" Йосиф Ситник звернувся до начальника ГУМВС України у Львівській області Дмитра Загарії та голови Львівської обласної ради Петра Колодія щодо з'ясування законності припинення повноважень голови Перемишлянської районної ради Миколи Музички та звільнення його із займаної посади.

"До мене як до депутата Львівської обласної ради звернулись депутати Перемишлянської районної ради Львівської області щодо рейдерського захоплення влади у Перемишлянській районній раді під час пленарного засідання ХХХІ сесії райради VІ скликання, руйнування майна територіяльної громади та захоплення службового кабінету голови Перемишлянської районної ради", – зауважив Йосиф Ситник.

У зверненні зазначено: "7 травня 2015 року о 10:00 розпочалось пленарне засідання ХХХІ сесії Перемишлянської районної ради VI скликання. Після затвердження порядку денного та початку розгляду питань на цьому пленарному засіданні виступив депутат Перемишлянської районної ради Лоїк А. В., який запропонував внесті зміни в порядок денний і включити питання "про припинення повноважень голови Перемишлянської районної ради Музички М.О. та звільнення його із займаної посади". У зв'язку з цим, депутатським корпусом Перемишлянської районної ради було ухвалено рішення "Про внесення змін до порядку денного". В цей час голова Перемишлянської районної ради Музичка М.О. втратив свідомість. Депутат Перемишлянської районної ради Музичка В.О. було викликав швидку медичну допомогу. Голову ради Музичку М.О. шпиталізували в реанімаційний відділ Перемишлянської ЦРЛ, де встановили діагноз – гіпертонічний криз.

Незважаючи на те, що Музичку М.О. було госпіталізовано до лікарні, сесію продовжили. Головуючим на пленарному засіданні обрали депутата районної ради Лоїка А.В., який запропонував продовжити роботу сесії та розглянути питання "про припинення повноважень голови Перемишлянської районної ради Музички М.О. та звільнення його із займаної посади", а також обрати голову районної ради та його заступника.

На сесії Перемишлянської районної ради було ухвалено рішення про припинення повноважень голови Перемишлянської районної ради Музички М.О. та звільнення його із займаної посади, а також було обрано головою Перемишлянської районної ради Денейчука В.П. За його пропозицією заступником голови районної ради було обрано Лоїка А.В.

Таким чином при голосуванні депутатів на сесії було допущено порушення ст. 33 Закону України "Про статус депутатів місцевих рад" та ст. 40 Кодексу законів про працю України. Оскільки голова районної ради Музичка М.О. перебував у реанімаційному відділенні Перемишлянської ЦРЛ.

Після голосування незаконно обраний голова Перемишлянської районної ради Денейчук В.П. разом із спільниками, у протиправний спосіб, зламавши вхідні двері, захопили кабінет голови Перемишлянської районної ради, почали забирати та знищувати документи, зробили спробу розбити сейф та заволодіти печаткою голови Перемишлянської районної ради".

Враховуючи це, Йосиф Ситник звернувся із депутатським зверненням до голови Львівської обласної ради Петра Колодія з проханням, враховуючи наведені дані та керуючись ст. 13 Закону України "Про статус депутатів місцевих рад", створити робочу групу за участю голів та представників постійних комісій Львівської обласної ради з питань депутатської діяльності, етики та регламенту та з питань законності, дотримання прав людини та військових проблем, а також представників депутатських фракцій Львівської обласної ради щодо з'ясування законності припинення повноважень голови Перемишлянської районної ради Музички М.О. та звільнення його із займаної посади. Також слід рекомендувати робочій групі подати звіт на черговому пленарному засіданні Львівської обласної ради.

Керуючись ст. 13 Закону України "Про статус депутатів місцевих рад", депутат звернувся й до начальника ГУМВС України у Львівській області Дмитра Загарії з проханням відкрити кримінальне провадження щодо скоєного злочину, встановити винних осіб та притягнути їх до відповідальності згідно з чинним законодавством України; взяти під охорону документацію та сейф із печаткою та документами у кабінеті голови Перемишлянської районної ради.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На вихідні у Лондоні ...

КОМЕНТАРІ