Свободівці Тернопільського району ознайомилися з історією боротьби ОУН-УПА крізь призму життя Володимира Чермошенцева

Свободівці Тернопільського району ознайомилися з історією боротьби ОУН-УПА крізь призму життя Володимира Чермошенцева

18.05.15 13:18 0 665
На постійне місце проживання до Тернополя з окупованого Криму переїхав ветеран УПА, етнічний росіянин, але українець за духом Володимир Чермошенцев. Нині він перебуває в Тернопільському обласному геріятричному будинку, куди і навідались активісти Тернопільської районної ВО "Свобода": депутат райради Роман Твардовський та редактор "Вісника Подільського націоналіста" Люба Дуліб, а також головний редактор Тернопільської районної радіокомпанії "Джерело" Галина Юрса, яка взяла інтерв'ю у повстанця.

Багато розповів націоналістам 88-річний ветеран УПА і про голод на Поволжі, і про його життя серед татар у Криму, повідомив, як його мало не з'їли киргизи, як потрапив до Німеччини, як переробляв вугілля на кокс, як тікав, як був відправлений до табору, як знову тікав і врятувався, пересидівши в собачій будці серед цуценят.

Але найцікавішим для свободівців був період життя Чермошенцева в УПА, його знайомство з сотенним Юрком, якому згодом був за найпершого помічника. Розповідав вояк про бої на Волині, про зрадників, про героїв. Сам був тричі поранений, двічі контужений.

У кінці 1944 року його зловили "червоні", обценьками поколупали пальці, вибили зуби, поламали ребра. Перехитрив їх, показуючи вже засвідчену криївку, – втік.

Більше пообіцяв розповісті під час наступної зустрічі.

26 травня Володимиру Чермошенцеву має виповнитися 88 років і Тернопільська районна "Свобода" планує знову навідати повстанця і в святковий для нього день розділити з ним як його спогади, так і поміркувати над сьогоденням.

Боротьба за Україну триває!

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінничині бійці,що ...
Наступна новина: В Луцьку микола Романюк ...

КОМЕНТАРІ