У Запоріжжі вшановують пам’ять жертв політичних репресій

У Запоріжжі вшановують пам’ять жертв політичних репресій

18.05.15 12:16 0 579
У Запоріжжі відбувся мітинг до Дня пам’яті жертв політичних репресій. Учасники заходу вшанували хвилиною мовчання всіх, хто загинув від дій тоталітарного режиму, та помолилися за упокій їхніх душ. Також представники обласної влади та громадськості урочисто поклали квіти до пам’ятника героям Революції гідності. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

У заході взяли участь представники громадських і політичних об’єднань, національних меншин Запорізької області, зокрема кримськотатарської спільноти.

«Розповідаємо все своїм дітям, діти розповідають нашим онукам. І покоління в покоління все піде. Ось бачите, на 71-й річниці, на 70-й річниці не дали вільно повести ту скорботу, що народ пережив. А російський народ має бути мені ворогом? Ні, є агресор, і вони не будуть для нас вічно ворогами і ворогами нашій історії. А кримськотатарський народ був у складі України і буде», – сказав голова кримськотатарського Меджлісу Запорізької області Ібраїм Ридван.

У понеділок, 18 травня в Україні також пройдуть заходи до Дня пам’яті жертв депортації кримськотатарського народу з Криму. Цього дня у 1944 році в Середню Азію з півострова був відправлений перший ешелон кримських татар. Всього було депортовано понад 180 тисяч людей.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Хмельниччині віддати ...

КОМЕНТАРІ