20 тернопільських вояків вирушили на оздоровлення в Аджарію

20 тернопільських вояків вирушили на оздоровлення в Аджарію

18.05.15 16:33 0 668
Учора ввечері біля кафедрального собору тернополяни проводжали тернопільських захисників, які постраждали під час проведення АТО. Вони вирушили на Київ, звідки 16 травня, вилетіли у Грузію. Там, на курортах Автономної Республіки Аджарія, вони пройдуть курс реабілітації. Це стало можливим завдяки домовленості між головою обласної ради Василем Хомінцем та головою Верховної ради Аджарії Автанділом Берідзе під час підписання Угоди про співпрацю між Тернопіл ською обласною радою та Верховною радою Автономної Республіки Аджарія 24 серпня 2014 року. «Під час візиту голови Верховної ради до нас у Тернопіль я звернувся до пана Автанділа Берідзе посприяти в оздоровленні наших захисників, – зазначив Василь Хомінець. - Пан голова Верховної ради Аджарії на таке прохання одразу відгукнувся. Грузини дуже добре знають, що таке війна, адже вони пережили таку ж агресію у 2008 році. І виїхала на оздоровлення група із 20 бійців. Серед них – військовослужбовці Національної гвардії, ЗСУ, добровольчих батальйонів, які отримали важкі вогнепальні, уламкові, мінно-вибухові травми та поранення, контузії та інші ушкодження, виконуючи завдання у зоні АТО». Василь Хомінець побажав хлопцям добре відпочити, оздоровитися та набратися сил, а також висловив велику подяку грузинському народу за підтримку та розуміння, за благочинність та допомогу українцям.

Усі витрати на оздоровлення та реабілітацію взяла на себе грузинська сторона. Трансфер до Борисполя та назад, а також 50% вартості перельоту до Грузії та назад оплатили благодійники. А це понад 60 тисяч гривень – це кошти, зібрані виконавчим апаратом обласної ради, комунальними установами та закладами облради, депутатами в рамках акції «Тернопільщина – захисникам України» та меценатами.

Група бійців формувалася прозоро та відкрито – в обговоренні кандидатур брали участьобласна рада, волонтерські організації, представники департаменту охорони здоров'я ОДА, обласного військкомату.

Тернопільські бійці відповатимуть у Грузії протягом 15 днів. Біців у далеку дорогу проводжали колеги, родичі, волонтери, друзі. Благословив їх у путь волонтер та духівник о. Іван Гуня.

Про це повідомили у прес-службі Тернопільської облради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: У Львові відбулися фінальні ...

КОМЕНТАРІ