На Тернопіллі неподалік селища Великі Бірки піротехніки ДСНС виявили 4 стокілограмових авіабомби

На Тернопіллі неподалік селища Великі Бірки піротехніки ДСНС виявили 4 стокілограмових авіабомби

19.05.15 12:26 0 504
18 травня під час обстеження відкритої території неподалік селища Великі Бірки Тернопільського району, фахівцями групи піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління Державної служби з надзвичайних ситуацій, виявлено та вилучено для подальшого знищення чотири – дві фугасних та дві запалювальних стокілограмових авіаційних бомби часів Другої світової війни.

Нагадаємо, піротехніки ДСНС працюють поблизу селища Великі Бірки Тернопільського району ще з 20 квітня. Місцеві мешканці розшукуючи на даній території кольорові метали натрапили на фугасну авіаційну бомбу часів війни. З того часу поблизу місця знахідки групою піротехнічних робіт обстежено 0,19 га території та знищено 30 вибухонебезпечних предметів: 25 стокілограмових фугасних авіабомб, 2 запалювальних бомби вагою 2,5 кг, 2 артснаряди калібром 152 мм та мінометну міну калібром 82 мм.

Громадяни пам’ятайте, якщо ви знайшли предмет, який зовні нагадує боєприпас, або є підозрілим – не торкайтеся його! Правильно і безпечно знешкодити вибухонебезпечні предмети здатні лише досвідчені фахівці. Ні в якому разі не намагайтеся робити цього самостійно, адже це може призвести до трагічних наслідків. Про підозрілий предмет необхідно негайно повідомити підрозділ ДСНС, зателефонувавши за номером «101».
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Ужгороді відкрився ...
Наступна новина: Луцьк: 22 травня стартує ...

КОМЕНТАРІ