У Рівненській області увагу роботодавців звернули на гарантії працевлаштування інвалідів

У Рівненській області увагу роботодавців звернули на гарантії працевлаштування інвалідів

19.05.15 13:45 0 577
Рівненський міський центр зайнятості у співпраці з фахівцями обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів постійно інформує роботодавців про особливості працевлаштування людей з особливими потребами. Цій темі були присвячені два семінари, проведені для роботодавців 12 та 14 травня в приміщенні міського центру зайнятості.

Учасникам семінарів роз'яснили особливості соціального захисту та шляхів вирішення проблем працевлаштування соціально незахищених верств населення, а особливо людей з інвалідністю. Спеціаліст Рівненського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів Зоя Баскова інформувала про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні і гарантії щодо рівності їх з усіма іншими громадянами у можливості брати участь в економічній, політичній і соціальній сферах життя суспільства. Вона також розповіла про стимулювання роботодавців задля працевлаштування осіб з інвалідністю понад установлений норматив за рахунок коштів Фонду соціального захисту інвалідів на створення спеціальних робочих місць для інвалідів, зареєстрованих у державній службі зайнятості або проведення професійної підготовки, підвищення кваліфікації та перепідготовки інвалідів за рахунок коштів Фонду соціального захисту інвалідів.

Перший заступник начальника Територіальної державної інспекції з питань праці Наталя Карп'юк роз'яснила норми чинного законодавства щодо використання праці громадян з обмеженими фізичними можливостями, розповіла про вимоги до проведення перевірок інспекцією праці підприємств, організацій, установ. Вона акцентувала увагу на правах та обов'язках як роботодавців, так і осіб з обмеженою працездатністю.

На семінарі розглянули питання необхідності виконання роботодавцями квоти працевлаштування цих категорій та можливості отримання ваучера на перепідготовку чи підвищення кваліфікації осіб старше 45 років.

Такі спільні семінари інформаційно-роз'яснювального характеру і надалі будуть організовувати спеціалісти відділу взаємодії з роботодавцями.

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: Тернопільська рада ...

КОМЕНТАРІ