У Рівненській області спільну нараду районної служби зайнятості з владою та роботодавцями провели у Млинові

У Рівненській області спільну нараду районної служби зайнятості з владою та роботодавцями провели у Млинові

19.05.15 13:05 0 665
Щоб максимально привернути увагу органів влади, соціальних партнерів та роботодавців до проблеми занятості, Млинівський районний центр зайнятості ініціював проведення спільної наради. ЇЇ учасників згуртувала тема «Об'єднання зусиль органів влади, служби зайнятості, соціальних партнерів та роботодавців щодо вирішення проблем зайнятості в сучасних умовах». У заході взяли участь голова Млинівської районної державної адміністрації Алла Черній, начальники районних управлінь праці та агропромислового розвитку, податкової інспекції, державний інспектор праці Територіальної державної інспекції з питань праці в Рівненській області та роботодавці.

Директор Млинівського РЦЗ Ігор Загоруйко, відкриваючи нараду, поінформував про можливості служби зайнятості у забезпеченні роботодавців кваліфікованими кадрами, у тому числі на перспективу, послуги служби зайнятості: підбір персоналу, працевлаштування безробітних з компенсацією витрат у розмірі єдиного внеску, організацію громадських та інших робіт тимчасового характеру, працевлаштування внутрішньо переміщених осіб, військовослужбовців, які були демобілізовані. Ігор Загоруйко звернув увагу роботодавців на дотримання законодавчих норм щодо своєчасного інформування служби зайнятості про наявність вакансій та вніс пропозицію про можливість бронювання робочих місць для зазначених категорій населення.

Очільниця райдержадміністрації Алла Черній у своєму виступі зосередила увагу на економічному стані району, його аграрній специфіці, проблемах зайнятості сільського населення. Вона закцентувала увагу на якісному наданні соціальних послуг внутрішньо переміщеним особам та особам, які проходили військову службу в зоні АТО. Окремо подякувала агроформуванням району за волонтерську допомогу, яку вони надають для підтримки армії.

Державний інспектор праці Наталія Міщук зупинилася на правовому регулюванні трудових відносин, економічних, соціальних перевагах легальної зайнятості та доходів, змінах в законодавстві стосовно застосування фінансових та адміністративних санкцій за неоформлених працівників.

Учасники наради обговорили одне з найважливіших питань – створення нових робочих місць в районі, шляхи легалізації робочих місць та заробітної плати. Присутні відмітили тенденцію збільшення кількості підприємців, які припиняють свою діяльність у зв'язку з нерентабельністю бізнесу.

У підсумку учасники погодились із тим, що потрібно докласти максимум зусиль для зміцнення взаємодії між службою зайнятості, органами влади та місцевого самоврядування, соціальними партнерами і роботодавцями у сприянні зайнятості населення. Представники органів влади мали змогу почути проблеми, з якими найчастіше стикаються роботодавці, та взяти до уваги інформацію для подальшого їх вирішення. Роботодавці, у свою чергу, ознайомились з інформацією, яка допоможе надалі спланувати свою роботу, використовуючи допомогу служби зайнятості.

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Луцьку міський голова ...
Наступна новина: Тернопілля: на Шумщині ...

КОМЕНТАРІ