Керівники області та міста привітали обдаровану молодь Вінниччини (+фото)

Керівники області та міста привітали обдаровану молодь Вінниччини (+фото)

20.05.15 08:01 0 640
Традиційне свято нагородження кращих учнів та студентів регіону, а також їх наставників «Таланти Поділля - 2015» 19 травня зібрало в обласному академічному музично-драматичному театрі ім. М. Садовського інтелектуальну еліту Вінниччини.

Привітати юні обдарування з їх першими серйозними перемогами на теренах наук завітали голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій, голова обласної ради Сергій Свитко та в.о. Вінницького міського голови Сергій Моргунов.

«Талант дається від Бога, але для того, щоб він розкрився, потрібно дуже багато працювати. Потрібно мати наставників і велике натхнення творити й рухатися вперед. Вінниччина завжди славилася своїми талантами, але в ці драматичні часи, які переживає український народ, це твердження звучить по-особливому і є свідченням того, що попри всі негаразди Україна має величезний потенціал. І цей потенціал – ви – молодь, діти», - зазначив у вітальному слові голова облдержадміністрації Валерій Коровій.

За його словами, нині у світі відбувається чимало змін, починається нова ера економіки – креативна економіка, де домінуючу роль відіграють молоді, творчі люди. І в цьому Україна матиме запоруку успіху.

«Від імені обласної державної адміністрації хотів би привітати вас, діти, з тими великими здобутками, яких ви на досягли. Хотів би подякувати викладачам, тому що це дуже велика праця – робота з молодим поколінням, висловити подяку батькам – за недоспані ночі, за те, що вони роблять все для того, аби діти були щасливими досягали нових здобутків», - зауважив Валерій Коровій, побажавши усім присутнім миру, достатку і Божого благословення.

Переконання в тому, що талановита молодь, зібрана у святковій залі театру, - це майбутнє України, висловив голова обласної ради Сергій Свитко. А в.о. Вінницького міського голови Сергій Моргунов відзначив, що молоде покоління є основою будь-якої держави. «Через 5-10 років ви, діти, молодь, будете будувати нашу країну і, маю надію, житимете в дійсно європейській державі, у європейській спільноті, - зауважив Сергій Моргунов. – І я хочу подякувати вам за вашу працю, за прагнення творити й розвиватися. Дякую наставникам, за те, що вони вкладали в вас душу й серце. І бажаю, щоб ці нагороди, які ви отримуєте в наступних роках лише примножувалися».

Під час свята дипломами, почесними грамотами Вінницької обласної державної адміністрації та обласної ради, грамотами Департаменту освіти і науки облдержадміністрації, а також грошовими преміями були нагороджені переможці ІІІ та ІV етапів Всеукраїнських предметних учнівських олімпіад, ІІ і ІІІ етапів конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт Малої академії наук, переможці предметних турнірів, Всеукраїнських конкурсів еколого-натуралістичного, технічного і туристсько-краєзнавчого напрямів та педагоги, які їх підготували.

Серед нагороджених також - переможці обласної олімпіади з трудового навчання серед вихованців спеціальних шкіл-інтернатів, учні закладів професійно-технічної освіти, які здобули перемоги на обласних конкурсах фахової майстерності, кращі студенти вищих навчальних закладів регіону.

Загалом свої нагороди отримали понад півтисячі учнів та педагогів Вінниччини, а сума коштів, використана на преміювання обдарованої молоді та їх наставників, склала цьогоріч 309 тис. гривень.













































































Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У столиці Росії згадують ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ