Вінницький обласний центр соціальних служб для сім’ї,дітей та молоді отримав нові повноваження (+фото)

Вінницький обласний центр соціальних служб для сім’ї,дітей та молоді отримав нові повноваження (+фото)

20.05.15 16:47 0 708
Про це повідомила заступник директора Вінницького обласного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Ольга Слободяник під час прес-конференції 19 травня 2015 року.

За її словами, з січня 2015 року ЦСССДМ отримали нові повноваження – контроль за цільовим використанням коштів допомоги при народженні дитини.

Так, за 1-й квартал здійснено перевірки 391 родини. Щодо 17 з них підготовлено пропозиції про призупинення виплат. Всі ознайомлені письмово про відповідальність та наслідки нецільового використання.

Як зазначила Ольга Слободяник, вдосконалення соціальної роботи з сім'ями, в яких виховуються діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування дало такі результати:

- У 2015 році відпрацьовано систему роботи щоквартальних груп зустрічей батьків –вихователів та прийомних батьків у кожному районі та місті обласного значення, де створено 3 і більше прийомних сімей Це дає нові можливості професійної підтримки прийомних батьків, обміну досвідом, здійснення супервізій, профілактики їх емоційного вигорання у 2015 році – 20 засідань таких груп Всього діють 151 прийомна сім'я (ПС) та 52 дитячі будинки сімейного типу (ДБСТ);

- до проведення навчань кандидатів в прийомні батьки залучається широке коло фахівців у галузі психології, медицини; 2014 рік – 6 тренінгів, підготовлено більше 30 сімей, як кандидати в прийомні батьки, 28- в опікуни, у 2015 році – проведено 2 заняття, готується третя група, яка навчатиметься з 15 по24 червня;

- навчання прийомних батьків з м метою підвищення виховного потенціалу проводиться щдва роки за участі психологів- практиків ( серед них – кандидати псих наук, фахівці, для яких сімейне консультування – основний вид професійної діяльності 2014 рік – 120 прийомних батьків пройшли навчання, у березні-квітні 2015 – вже 100 батьків 8-12 червня – навчатимуться ще 3 групи – майже 70 осіб.







Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Відбудеться ІV Проща ...
Наступна новина: Тернопіль: сергій Надал ...

КОМЕНТАРІ