23-24 травня Луцьк стане територією мистецтва

23-24 травня Луцьк стане територією мистецтва

20.05.15 10:16 0 612
У сквері “Зоряний” відбулася прес-конференція з нагоди проведення 23-24 травня у Луцьку фестивалю сучасного мистецтва Art Territory: місто творців. Про заходи, які відбуватимуться у рамках фестивалю, поінформували перший заступник міського голови Тарас Яковлев, начальник управлінням міжнародного співробітництва та проектної діяльності міської ради Віра Кудрявцева та координатор проекту Олена Семенюк.

Тарас Яковлев у вступному слові зазначив, що фестиваль Art Territory - нетрадиційний, тож і формат прес-конференції новий. За його словами, цими вихідними центральна частина міста перетвориться на велику майстерню, де працюватимуть та відпочиватимуть музиканти, театрали, художники, фотографи, поети та аніматори. Кожен охочий зможе стати не просто глядачем, а й активним учасником численних заходів. Тарас Яковлев акцентував, що фестиваль відбувається за кошти Європейського Союзу.

Детальніше про заходи розповіла Олена Семенюк. Вона повідомила, що лейтмотивом фестивалю стане урбаністика. Митці будуть освоювати міський простір, бавитися із ним, трансформувати його згідно власного бачення. На Art Territory будуть вуличні художники, які вдихнуть нове життя у стіни будинків та прикрасять міський тролейбус, вуличні вистави від луцького театру-студії ГаРмИдЕр та мінського експериментального театр EYE. Особливо цікавим буде створення зони chill out на місці колишнього фонтану на центральній площі Луцька. Крім того, гості фестивалю побачать незвичайні інсталяції, які покажуть вулиці міста з незвичної точки зору. Вона повідомила, що на фестивальній сцені виступлять такі формації із Польщі та України: Kozak System (Київ), ФлайzZzа (Луцьк), ФІОЛЕТ (Луцьк), Funky Flow (Rzesz?w), Патроничі (Івано-Франківськ), Roczaway (Rzesz?w).

Гучною та цікавою має бути спортивно-розважальна локація Magic City, де буде представлена сучасна молодіжна культура. Зокрема, тут відбудуться всеукраїнські змагання з брейк-денсу, покази паркуру, тріалу, скейтерів, вуличної акробатики. Організатори запланували цілий ряд інших культурних заходів: показ анімаційних фільмів, літературні читання, художні та фотовиставки, мистецькі майстер-класи, зустрічі та презентації. Наймолодші учасники фестивалю зможуть завітати до дитячого містечка, де відбуватимуться пізнавальні та веселі забави та ігри.

Віра Кудрявцева повідомила, що організатором фестивалю Art Territory: місто творців є виконавчий комітет Луцької міської ради. Захід відбувається у рамках проекту «Спільна мережа співпраці у сфері культури та соціального захисту з метою розвитку міст з польсько-українського прикордоння», що реалізується у рамках Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2007-2013 Європейського інструменту сусідства та партнерства за підтримки Європейського Союзу. До підготовки фестивалю долучилися численні громадські організації та активні лучани.

Про заходи, які відбуватимуться 23-24 травня у Луцьку, мали можливість послухати не лише журналісти, а й звичайні перехожі, яким вручали програмки фестивалю.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ