В Закарпатській області про розширення дохідних джерел обласного бюджету

В Закарпатській області про розширення дохідних джерел обласного бюджету

20.05.15 11:08 0 540
Відповідно до змін, внесених в Бюджетний кодекс України Законом України від 28 грудня 2014 року № 79-VIII, з січня 2015 року до обласного бюджету почали надходити 10,0 відс. податку на прибуток підприємств приватного сектору економіки. Перерозподіл нормативу зарахування вказаного податку здійснено у рамках бюджетної децентралізації та запровадження нової моделі фінансового забезпечення місцевих бюджетів. В попередні бюджетні періоди податок на прибуток підприємств державної власності та приватного сектору економіки повністю зараховувався до державного бюджету, а до місцевих – лише підприємств комунальної власності.

За станом на 1 травня поточного року до обласного бюджету надійшло податку на прибуток підприємств приватного сектору економіки у сумі 10,1 млн.грн., що становило 12,9 відс. від загальних надходжень податків і зборів до обласного бюджету. За своїм обсягом цей податок став одним із найвагоміших джерелом доходів обласного бюджету і посів друге місце після податку на доходи фізичних осіб.

Довідково: За січень-квітень 2015 року в Закарпатській області мобілізовано податку на прибуток підприємств у сумі 103,6 млн.грн., що більше за аналогічний період минулого року на 14,4 млн.грн. або 16,1 відсотка.

Департамент фінансів Закарпатської ОДА

Про це повідомили у Закарпатській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Волинська область: ...

КОМЕНТАРІ