На Хмельниччині затримали лікаря,яка вимагала хабар за оформлення інвалідності

На Хмельниччині затримали лікаря,яка вимагала хабар за оформлення інвалідності

20.05.15 14:09 0 667
Заввіділенням Шепетівської центральної районної лікарні отримала від родички хворої 6 тисяч гривень.

Працівниками управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю УМВС України в Хмельницькій області спільно з колегами із прокуратури задокументовано факт вимагання та отримання хабара завідуючою одного з відділень Шепетівської центральної районної лікарні.

Будучи членом лікарсько-консультативної комісії, підозрювана вимагала грошову винагороду у родички хворої за сприяння у погодженні висновку для направлення на МСЕК та встановлення відповідного діагнозу для отримання групи інвалідності.

Правоохоронці затримали лікаря в її службовому кабінеті під час отримання хабара в розмірі 6 тисяч гривень. Їй уже оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 «Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою» Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією.

Підозрюваній обрано судом запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання. Готується клопотання про відсторонення лікаря від займаної посади.

СЗГ УМВС України

в Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: Тернопілля: на Лановеччині ...

КОМЕНТАРІ