Літературне Тернопілля зазнало важкої втрати – відійшов у засвіти Євген Безкоровайний

Літературне Тернопілля зазнало важкої втрати – відійшов у засвіти Євген Безкоровайний

20.05.15 09:27 0 609
На 69 році життя перестало битися серце талановитого журналіста та поета, публіциста та громадського діяча Євгена Івановича Безкоровайного. Тернопільщина втратила непересічну, багатогранну особистість та справжнього патріота.

Євген Безкоров?айний народився 24 березня 1947 року у селі Ворвулинці Заліщицького району. Свій творчий шлях розпочав із журналістики після закінчення Львівського державного університету ім.І.Франка. Працював у районних газетах, кореспондентом Держтелерадіо України у Тернопільській області, головним редактором обласних газет «Ровесник» і «Селянська доля», був завідуючим прес-служби апарату Тернопільської ОДА та начальником управління преси ОДА, автор статей у багатьох газетах та журналах. Член Національної спілки журналістів України (з 1980 року) та Національної спілки письменників України (з 2006 року). З 2008 року – голова Тернопільської обласної організації НСПУ. Автор поетичних збірок «Яворина», «Профіль любові», «Душа, як сонях», «Осіння сльоза», «І так живу».

Євген Безкоровайний вніс значну лепту як член редакційної колегії у створення енциклопедичних видань «Тернопільський енциклопедичний словник» та «Тернопільщина. Історія міст і сіл».

Голова Тернопільської обласної ради Василь Хомінець, депутатський корпус висловлюють щирі співчуття синам, рідним та близьким, друзям та побратимам Євгена Івановича, усій громаді.

Вічна йому пам'ять та Царство Небесне.

Про це повідомили у прес-службі Тернопільської облради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ