Чернігів: Пам’ятати,щоб жити!

Чернігів: Пам’ятати,щоб жити!

20.05.15 15:56 0 557
17 травня в міському парку культури та відпочинку відбулась щорічна акція, присвячена Всесвітньому дню пам'яті людей, які померли від СНІДу.

По даним обласного центру профілактики та боротьби із СНІДом, в Україні за період з 1987 року виявлено понад 264 тис. випадків ВІЛ-інфекції, щорічно реєструється 20 тис. нових випадків.

В Чернігівській області з 1987 року виявлено 5,2 тис. випадків ВІЛ-інфекції, щорічно реєструється понад 500 нових випадків.

В цьому році акція проходила під лозунгом «Я пам'ятаю! Я не нуль!». Символом стала метелик й стрічка червоного кольору, як знак пам'яті й толерантності до ВІЛ – позитивних людей. Серед організацій – партнерів взяли участь як громадські організації, так й державні структури: Чернігівське відділення ВБО «Всеукраїнська Мережа ЛЖВ», ГО «Відродження нації», молодіжна організація «Жменя», ГО «ВЕДИС», РЦ «Перемога», ГО «Центр здорової молоді», Чернігівський міський центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, обласний центр профілактики і боротьби із СНІДом, Чернігівська міська клініка дружня до молоді.

Ексклюзивом акції стало проведення (для всіх охочих) експрес – тестування на ВІЛ, які організувала громадська організація «Відродження нації». За 2 години 20 осіб пройшли експрес-тест на ВІЛ. Позитивних результатів в ході обстеження виявлено не було.

Інші заходи, які були проведені в рамках акції:

- виставка ВІЛ – сервісних організацій, які надають послуги у сфері профілактики;

- «До» й «після» тестове консультування з питань ВІЛ;

- «Жива бібліотека»;

- фото-флешмоб у рамках національної інформаційної кампанії «Я не нуль!» та створення арт-інсталяції, в якій взяли участь понад 80 осіб.

За інформацією з ЧЦСССДМ міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Усіх магістрантів ...

КОМЕНТАРІ