У Рівненській області рятувальники закликають громадян дотримуватися правил пожежної безпеки під час відпочинку на природі

У Рівненській області рятувальники закликають громадян дотримуватися правил пожежної безпеки під час відпочинку на природі

20.05.15 13:53 0 516
За прогнозами синоптиків, від на Рівненщині знову розпочинається період сухої та спекотної погоди. Та радість від по-справжньому літньої погоди для працівників ДСНС затьмарюється усвідомленням того, що саме такі погодні умови сприяють виникненню пожеж у лісах та на торфополях. Найчастіше причинами виникнення пожеж в природних екосистемах є неконтрольоване випалювання сухої трави та необережне поводження людей з вогнем.

Цього року на території Рівненської області вже зареєстровано 15 пожеж в лісопаркових зонах та 1 пожежу на торфовищі. Лише завдяки оперативним та професійним діям рятувальників і працівників лісової охорони вдалося швидко ліквідувати ці загоряння та не допустити масштабних пожеж.

Шановні громадяни! Головне управління ДСНС у Рівненській області закликає Вас під час відпочинку в лісі чи лісопарковій зоні бути особливо обережними при поводженні з вогнем і дотримуватись елементарних правил пожежної безпеки. Це, передовсім, стосується вибору й підготовки місця для вогнища. Вогнище найкраще розпалювати на березі річок або озер, неподалік від води й, звичайно, подалі від хвойних насаджень, торфовищ, сухостою. Якщо вогнище розкладається в лісі, то це повинна бути ретельно очищена від спалимих матеріалів ділянка, оточена з усіх сторін піщаним чи земляним валом. Обов`язково слід мати запас води, щоб надійно залити вогнище в разі його неконтрольованого поширення або коли його час загасити. За тривалої жаркої сухої погоди розпалювати вогнище слід особливо обережно.

Якщо виникла пожежа, потрібно негайно, використовуючи гілки із зеленим листям як віники, збити вогонь, а відтак засипати його піском або землею. Коли протягом тривалого часу не вдається приборкати вогонь, знайдіть можливість передати повідомлення про пожежу до Служби порятунку за телефоном «101».

Тож, громадяни, відпочиваючи на природі, поводьте себе цивілізовано! Пам’ятайте, що порушення правил пожежної безпеки несе загрозу навколишньому середовищу і становить небезпеку для життя людей.

Прес-служба ГУ ДСНС у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львівські рятувальники ...
Наступна новина: На Хмельниччині затримали ...

КОМЕНТАРІ