У Рівненській області на базі пожежного класу-музею рятувальники навчали школярів основам безпечної життєдіяльності

У Рівненській області на базі пожежного класу-музею рятувальники навчали школярів основам безпечної життєдіяльності

20.05.15 15:13 0 608
18 травня в рамках проведення Тижня знань основ безпечної життєдіяльності до загальноосвітньої школи №7 міста Дубно завітали співробітники Дубенського міськрайонного сектору ГУ ДСНС та 5-ї державної пожежно-рятувальної частини. На базі дитячого пожежного класу-музею, що функціонує в даній школі, рятувальники спільно з освітянами провели з учнями 6-7 класів заняття з питань цивільного захисту. В цікавій та зрозумілій формі дітям розповіли про нелегкі будні рятувальників, основні напрямки діяльності Служби порятунку «101», а також нагадали головні чинники небезпеки у весняно-літній період та як слід поводитися в тій чи іншій ситуації, щоб врятувати себе і допомогти іншим.

Після цього офіцери ДСНС продемонстрували присутнім повчальні відеомультфільми про необхідність дотримання правил пожежної безпеки та порядок дій у разі виникнення загрози життю. Крім того, рятувальники звернули увагу дітей на порядок поводження з піротехнічними засобами, а також нагадали правила дій у разі виявлення підозрілих вибухонебезпечних предметів. По завершенню занять для закріплення отриманих знань всі школярі отримали агітаційні плакати та листівки, а адміністрація навчального закладу – нові цікаві експонати для пожежного музею.

До речі, дитячий пожежний клас-музей на базі загальноосвітньої школи №7 міста Дубно було створено у травні минулого року. Просторе по-сучасному відремонтоване приміщення забезпечене всебічною профілактично-роз’яснювальною літературою, відеотехнікою для демонстрації фільмів з питань безпеки життєдіяльності, обладнане стендами з плакатами, листівками, архівними фотоматеріалами, а саме головне – історичним та сучасним спецобладнанням бійців Служби порятунку, що використовується у їх повсякденній роботі. За рік заняття в класі-музеї відвідало більше 2 тисяч школярів з усіх навчальних закладів районного центру.

«Діяльність пожежного класу-музею спрямована на прищеплення дітям поваги та зацікавленості до професії рятувальника, допомогу в оволодінні учнями навчальних закладів правил безпечної життєдіяльності, а також виховання молоді на прикладах мужності вогнеборців. Наші рятувальники спільно з освітянами постійно використовують його можливості для більш якісного навчання школярів вимогами правил пожежної безпеки та безпеки життєдіяльності, що в свою чергу дозволяє вберегти від трагедій найцінніший скарб людства – дитяче життя», - зазначив начальник 5-ї державної пожежно-рятувальної частини капітан служби цивільного захисту Віктор Міщук.

Дубенський МРС ГУ ДСНС у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопільська ...
Наступна новина: Волинь: на Маневиччині ...

КОМЕНТАРІ