У Рівненській області за наполягання прокуратури звернута в дохід держави застава у сумі 548 тис грн,обрана посадовцю,який підозрюється в отриманні неправомірної вигоди

У Рівненській області за наполягання прокуратури звернута в дохід держави застава у сумі 548 тис грн,обрана посадовцю,який підозрюється в отриманні неправомірної вигоди

20.05.15 10:21 0 601
За результатами розгляду клопотання прокуратури Рівненської області Рівненський міський суд 18 травня 2015 року прийняв рішення про звернення в дохід держави застави у сумі 548 тис грн, обраної одному із сільських голів області, який підозрюється в отриманні неправомірної вигоди в особливо великому розмірі.

Також судом стосовно останнього обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою та одночасно, згідно з нормами КПК, визначено новий розмір застави у сумі 974 400 грн.

Таким чином, суд погодився з позицією прокурора та визнав достатніми підстави вважати, що підозрюваний протиправно перешкоджав встановленню об'єктивної істини у кримінальному провадженні та чинив тиск на свідків. Крім того, доведено, що вказана особа без дозволу слідчого та прокурора порушила під час досудового розслідування у кримінальному провадженні обов'язки не відлучатись із постійного місця проживання.

Нагадаємо, що сільський голова через фізичну особу-підприємця вимагав та одержав у березні 2015 року від громадянина 504 тис грн за позитивне вирішення питання щодо виділення останньому земельної ділянки площею 0,25 га біля водного об'єкта.

Останньому повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди в особливо великому розмірі, поєднаної із вимаганням, та вчиненої за попередньою змовою групою осіб), та його за клопотанням прокуратури Рівненської області відсторонено від посади.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі СУ УМВС України в області за процесуального керівництва прокуратури області.

Прес-служба прокуратури Рівненської області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Хмельниччина розробляє ...
Наступна новина: В Житомирській області під ...

КОМЕНТАРІ