В Закарпатській області економічний калькулятор встановлення нового котла

В Закарпатській області економічний калькулятор встановлення нового котла

21.05.15 17:14 0 566
В умовах сьогодення питання ощадливого та раціонального використання паливно-енергетичних ресурсів, заміщення газу альтернативними видами палива та державна підтримка впровадження енергоефективних заходів є надзвичайно важливими для нашої держави.

Державним агентством з енергоефективності та енергозбереження України запроваджено Програму державної підтримки населення до

переходу на альтернативне опалення, відповідно до постанови

Кабінету Міністрів України від 17 жовтня 2011 р. № 1056 „Деякі питання використання коштів у сфері енергоефективності та енергозбереженням.

Агентством розроблені та на засіданні Уряду 8 квітня 2015 року прийняті зміни до цієї Програми, які спрямовані на стимулювання населення, зокрема власників індивідуальних будинків, ОСББ та житлово-будівельних кооперативів до впровадження енергоефективних заходів. З проектом відповідної постанови Кабінету Міністрів України, що незабаром буде оприлюднена на сайті Уряду, можна ознайомитися за наступним посиланням: http://saee.gov.ua/uk/activity/zakonoproektna-diyalnist. Механізм забезпечує відшкодування частини суми кредитів, залучених на придбання енерго-ефективного обладнання та матеріалів у багатоквартирних та одноквартирних будинках за такими напрямками у таких розмірах:

- 30 % (але не більше 10 тис.грн.) – для фізичних осіб (населення) для впровадження заходів у одноквартирних будинках (та квартирах багатоквартирних будинків);

- 40 % – для ОСББ (ЖБК) для впровадження заходів у багатоквартирних будинках.

Наразі визначено перелік енергоефективного обладнання та матеріалів, які можна придбати в кредит та отримати вищезазначену компенсацію, зокрема для: утеплення фасадів, горищ та фундаментів; модернізації системи освітлення; встановлення енергозберігаючих вікон; встановлення засобів обліку теплової енергії та води; облаштування індивідуальних теплових пунктів; встановлення теплових насосів; встановлення сонячних колекторів; заміни радіаторів опалення тощо, який буде оприлюднено найближчим часом.

Крім того, Держенергоефективності створено Call-центр для надання населенню, ОСББ та ЖБК роз'яснення в частині економічних, технічних та правових засад участі населення, ОСББ, ЖБК в програмі отримання державної підтримки на впровадження енергоефективних заходів.

Фахівці Call-центру надаватимуть консультації про порядок отримання компенсації за кредитами, взятими на придбання твердопаливних або електричних котлів, енергоефективних матеріалів та обладнання тощо.

Отримати консультації можна щоденно з 09:00 до 17:30 (крім вихідних та святкових днів) за тел.: (044) 292-32-57 та e-mail: energoefect@saee.gov.ua.

Сторінка офіційного сайту Агентства http://saee.gov.ua/uk/pressroom/611

На вимогу дня Держенергоефективності розроблено енергоефективний калькулятор (економічний калькулятор встановлення нового котла), який допоможе спростити розрахунки населення щодо витрат та термін окупності. У разі заміни старого котла або встановлення нового (у випадку відмови від централізованого теплопостачання) за допомогою енергоефективного калькулятора можна зробити орієнтовний розрахунок витрат та термін окупності (http://saee.gov.ua/uk/consumers/derzh-pidtrymka-energozabespechenya/compensatsia).

Крім того, розрахунки можуть здійснювати всі, хто скористався або збирається скористатися програмою компенсації тіла кредиту в розмірі 20% на придбання „негазового” котла.

Алгоритм розрахунку містить певні припущення та середні значення показників за фактично реалізованими проектами.

Департамент житлово-комунального

господарства, будівництва та

інфраструктури облдержадміністрації

Про це повідомили у Закарпатській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ