Луцьк: громадська організація «Джерело життя» відсвяткувала 13 річницю від дня створення

Луцьк: громадська організація «Джерело життя» відсвяткувала 13 річницю від дня створення

21.05.15 12:55 0 566
18 травня — був особливий день для Волинського обласного молодіжного Центру реабілітації інвалідів з дитинства «Джерело життя». Громадська організація, що об'єднує 68 осіб з обмеженими фізичними та психічними можливостями, святкувала 13 - й день народження. Вона заснована 17 травня 2002 року батьками, які виховують дітей та молодь з особливими потребами.

В Центрі реабілітації працюють на громадських засадах батьки, а також викладачі гурткових занять – працівники Палацу учнівської молоді, Центру науково – технічної творчості учнівської молоді, навчально – реабілітаційного центру, обласної юнацької бібліотеки, духовенство УПЦ, православні молодіжні товариства та волонтери.

Для розвитку та самоствердження неповносправних була започаткована робота гуртків, класів, студій. В стінах закладу здійснюється велика робота з фізичної, психологічної та творчої реабілітації: працюють гуртки макраме, бісероплетіння, вишивки, флористики, випалювання, комп'ютерного навчання, театральна та музична студії, молодіжний клуб духовного спілкування, допомогу неповносправним надають психолог, логопед, дефектолог, організовуються екскурсійні поїздки, святкові заходи, літні відпочинкові табори.

Молоді люди з обмеженнями мають можливість навчитися вишивати, в'язати, працювати за комп'ютером, займатися журналістикою та інше. Вироби гуртківців беруть участь у виставках та акціях. Актори театру «ТАМІ» (театр активних молодих інвалідів) виступають на міжнародних, всеукраїнських, обласних та міських фестивалях.

Приєднались до свята – актори Волинського обласного драматичного театру, священики Волинської єпархії, представники департаменту соціальної політики, центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Луцької міської ради, мальтійської служби допомоги, добрий друг “Джерел” - отець Ніфонт зі своїми вихованцями з с.Голоби, благодійники та друзі.

Гості спілкувалися, знайомилися з діяльністю організації, куштували іменинний торт та із задоволенням взяли участь у майстер – класі з виготовлення крилатого птаха – оберега.

Луцький міський центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Степан Барна привітав ...
Наступна новина: На Хмельниччині під час ...

КОМЕНТАРІ