Волинська область: рятувальники локалізували пожежу на торфовищах Камінь-Каширського району

Волинська область: рятувальники локалізували пожежу на торфовищах Камінь-Каширського району

21.05.15 08:42 0 571
19 травня о 9:00 на пункт зв’язку Державної пожежно-рятувальної частини №8 міста Каменя-Каширського поступило повідомлення про пожежу на торфовищі, що поблизу села Соснівка. На місце виклику прибули працівники ДПРЧ-8 м. Камінь–Каширська.

Площа займання торфу 0,15 га.

До гасіння залучено 4 чоловіки особового складу.

Станом на 16:00 пожежу торфовища ліквідовано.

Причина пожежі - необережне поводження з вогнем невстановленої особи.

Шановні громадяни!

Управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України у Волинській області закликає громадян бути обережними у поводженні з вогнем! А особливо пильними - під час проведення польових робіт, поблизу лісових насаджень чи торфополів чи на відпочинку на природі, адже вогонь – підступний ворог – випущений на волю, він приносить чималі збитки, завдає шкоди довкіллю та здоров’ю людей. Різні неконтрольовані випадки загорань на полі, поблизу лісів, можуть призвести до загорань торфовищ, будівель, зменшують родючість ґрунтів. Також згідно статті 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення особи, які випалюють стерню, луги, пасовища та іншу природну рослинність або її залишків та опалого листя на землях сільськогосподарського призначення у смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, у парках, інших зелених насадженнях та газонів у населених пунктах без дозволу органів державного контролю у галузі охорони навколишнього природного середовища або з порушенням умов такого дозволу, а так само невжиття особою, яка одержала дозвіл на випалювання зазначеної рослинності або її залишків та опалого листя на землях сільськогосподарського призначення, заходів щодо своєчасного їх гасіння — тягнуть за собою адміністративну відповідальність.

Якщо Ви помітили горіння на торфополі, поблизу лісових насаджень – спробуйте самотужки його ліквідувати. У випадку масштабних пожеж негайно повідомте Службу Порятунку за телефоном «101».

У ДСНС у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ