У Волинській області у Ковельському районі педагогам зняли половину надбавки за престижність праці

У Волинській області у Ковельському районі педагогам зняли половину надбавки за престижність праці

21.05.15 10:09 0 533
У Ковельському районі Волинської області педагогічним працівникам загальноосвітніх навчальних закладів з 1 квітня удвічі зменшили виплату надбавки за престижність праці. Таку інформацію у депутатському запиті на адресу голови Ковельської РДА Віктора Козака та голови райради Ігоря Верчука повідомив депутат Ковельської районної ради від ВО "Свобода" Юрій Поліщук.

Депутатський запит був підтриманий під час останньої сесії райради.

"Педагогічним працівникам загальноосвітніх навчальних закладів Ковельського району з 1 квітня 2015 року на половину (на10%) зменшено виплату надбавки за престижність праці. Це відбувається в умовах різкого падіння рівня життя та росту цін. А заробітна плата вчителів протягом року не підвищувалась", - йдеться у депутатському запиті.

Згідно з уточненим планом загального фонду по зведеному бюджету району на галузь "Освіта" в 2015 році на заробітну плату в загальноосвітніх школах передбачено на 1 млн. 800 тис. гривень, що більше ніж в 2014 році. Окрім того, по школах відбулося скорочення постійних кочегарів, що також призвело до зменшення видатків на заробітну плату. В минулому році, незважаючи на значні проблеми з виконанням районного бюджету, вдалося в повному обсязі провесті оплату праці для працівників освітніх установ. Але цього року ситуація погіршилась. Крім того, є інформація про те, що в кількох районах області спостерігаються аналогічні проблеми.

У запиті Юрія Поліщука до голови Ковельської РДА та голови Ковельської райради мітиться вимога вжити необхідних заходів щодо відновлення виплати надбавки за престижність праці педагогічним працівникам району в повному обсязі.

Про це повідомили в прес-службі Волинської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ