Івано-Франківська область: у вогні загинула людина

Івано-Франківська область: у вогні загинула людина

21.05.15 12:37 0 545
20 травня о 00:54 до працівників пожежно-рятувальної служби надійшло повідомлення про те, що у селі Верхній Березів Косівського району горить двоповерховий дерев’яний житловий будинок. На 101 зателефонувала сусідка, котра цієї пізньої години побачила зарево від полум’я на тому обійсті. Уже за кілька хвилин працівники державного пожежно-рятувального поста смт. Яблунів Косівського району були біля палаючої хати. О 01:51 вони локалізували, а о 02:54 погасили полум’я.

Вогнем знищено житлові кімнати, покрівлю будинку та майно, яке там знаходилось. На місці пожежі було виявлено без ознак життя тіло 44-річного господаря будинку.

Попередня причина виникнення пожежі – коротке замикання електромережі.

Проблема пожеж у житловому секторі на Прикарпатті набуває дедалі гострішого характеру. Жертвами вогню зазвичай стають найнезахищеніші верстви населення: одинокі пенсіонери, інваліди, громадяни, котрі зловживають алкоголем. Незважаючи на інтенсивну просвітницьку масово-роз’яснювальну роботу серед краян, котру проводять фахівці Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в області спільно із працівниками інших зацікавлених відомств через засоби масової інформації, спеціальні бесіди та комплексні відпрацювання у тих населених пунктах, де склалася тривожна ситуація із пожежами та загибеллю людей на них, громадяни не завжди приділяють цим питанням достатньо уваги. Саме через це найчастіше і трапляються лиха.

Управління ДСНС в області ще раз звертається до мешканців краю: будьте надзвичайно обережні у поводженні з вогнем у побуті, не ризикуйте життям рідних і близьких! Задумайтеся лише на хвилинку: з початку цього року на Івано-Франківщині уже виникло 1134 пожежі, на яких загинуло 28 громадян; ще 12 отримали травми різного ступеня важкості.

Управління ДСНС в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернівецькій області ...
Наступна новина: Степан Барна привітав ...

КОМЕНТАРІ