У Львові відбулися другі Спеціяльні відкриті Олімпійські ігри

У Львові відбулися другі Спеціяльні відкриті Олімпійські ігри

21.05.15 09:44 0 591
У Львові упродовж 14–17 травня 2015 року відбулися другі Спеціяльні відкриті Олімпійські ігри з п'яти видів спорту: об'єднаний баскетбол, футбол, флорбол, настільний теніс і плавання.

Ігри відбулись за програмою Спеціяльних Олімпіад для дітей та молоді з вадами розумового розвитку. Участь у змаганнях взяли представники з 15 областей України та шесті країн Европи: Польщі, Литви, Латвії, Естонії, Румунії, Данії. Ці змагання об'єднали більше 300 молодих атлетів.

"Участь у цих змаганнях взяла і наша львівська команда плавців з вадами розумового розвитку, які неодноразово доводили свою майстерність на міжнародних змаганнях у країнах Европи, виборюючи призові місця. Протягом останніх двох років плавці "поповнили скарбницю" 5-ма золотими, 5-ма срібними та 4-ма бронзовими медалями.

Враховуючи тотальний брак коштів, участь спортсменів у міжнародних змаганнях залишається під знаком питання, адже будь-яке фінансування відсутнє. Попри теперішнє важке становище у країні, ми не перестаємо підтримувати наших спортсменів. Не залишаючись осторонь, забезпечуємо плавців усім необхідним для гідного представлення України на европейській спортивній арені. Можливо, ці плавці і мають обмежені можливості, проте вони володіють безмежними здібностями та волею до нових перемог", – зазначив депутат ВО "Свобода" Андріян Гутник.

Нагадаємо, що перші змагання у Львові відбулись 3–5 жовтня 2014 року, в яких взяли участь 250 атлетів з вадами розумового розвитку з 12 областей України та Польщі. Організаторами цим ігор виступає ГО "САМІ", під керівництвом Андрія Породко.

Довідка: Вперше ці змагання провела сестра американського президента Джона Кеннеді Юніс Кеннеді Шрайвер у 1962 році під назвою "Табір Швайвер". Основним завданням цього табору було розвинути здібності дітей у різних видах спорту і фізичних вправах. Перші Всесвітні спеціяльні Олімпійські літні ігри були проведені в Чикаго у липні 1968 року.

В Україні цей рух було розпочато у 1991 році.

Про це повідомили в прес-службі Львівської міської організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Тернопільська область: ...

КОМЕНТАРІ