Чернігів: Літературно-мистецьке свято «Нас єднає слово»

Чернігів: Літературно-мистецьке свято «Нас єднає слово»

21.05.15 13:13 0 482
З нагоди Дня Європи в Україні та Міжнародного дня музеїв вперше в Чернігові 17 травня за підтримки управління культури міської ради відбулось літературно-мистецьке свято «Нас єднає слово».

Цього дня у Літературно-меморіальному музеї-заповіднику М. Коцюбинскького відбулися творчі заходи у рамках культурно-мистецької програми «Музейний простір – територія для душі», що об'єднали кілька просторів – молодіжний, родинно-дитячий, простір національних громад та романтичний. Для відвідувачів музею різного віку були підготовлені різноманітні концертні програми та інструментальний перформанс, літературно-музична композиція, майстер-класи з декоративно-ужиткового мистецтва, для дітей – вистава «Веселий Роджер», конкурс малюнків на асфальті, презентація музейного видання казок М. Коцюбинського та гра-квест «Музейними стежками».

У святі взяли участь Чернігівська обласна єврейська община, Чернігівська міська громадська організація Німецький культурний центр «Вексельвіркунг» («Взаємодія»), Польський клуб м. Чернігова та громадська організація «Вірменська община Чернігівської області», творчі колективи міста та області, серед яких академічний український народний хор Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм, творчий колектив «Апельсин» та ансамбль народного танцю «Журавка»Чернігівської обласної школи мистецтв.

Учасників привітали начальник управління культури міської ради Юрій Ткач, директор музею-заповідника Ігор Коцюбинський, заслужений діяч мистецтв України Олег Васюта та представники громадських національних об'єднань Чернігівщини.

За повідомленням управління культури міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: ЖКП "Покровське": у дворі ...

КОМЕНТАРІ