У Рівненській області водіїв просять бути особливо уважними до дітей на дорозі і пішохідних переходах (+фото)

У Рівненській області водіїв просять бути особливо уважними до дітей на дорозі і пішохідних переходах (+фото)

21.05.15 16:03 0 508


За півтора тижні розпочнуться канікули та й сезон літніх відпусток не за горами. Саме тому інспектори ДАІ звертаються до водіїв з проханням бути уважними та обережними за кермом, а також з відповідальністю ставитися до перевезення малечі у транспортному засобі.

— Учора у Рівному працівники ДАІ зареєстрували дорожньо-транспортну пригоду за участю дитини, — повідомила старший інспектор з профілактичної роботи УДАІ УМВС України в Рівненській області Світлана Марко. — Це сталося близько 19 години на перехресті вулиць Князя Володимира-Хвильового. Попередньо, 37-річний рівнянин, керуючи автомобілем «Фольксваген Пассат», з невідомих поки причин здійснив наїзд на 12-річного хлопчика, який у цей час переходив проїзну частину дороги по регульованому пішохідному переходу. У результаті дитину, яка отримала тілесні ушкодження, госпіталізували у травматологічне відділення Рівненської обласної дитячої лікарні.

З метою недопущення дорожньо-транспортних пригод працівники ДАІ вкотре наголошують водіям, що у місцях перебування та відпочинку дітей необхідно бути особливо уважними і заздалегідь знижувати швидкість. Адже поведінка дитини на дорозі часто непередбачувана. Тому не об'їжджайте транспорт, який зупинився перед «зеброю», зупиніться і пропустіть маленьких пішоходів, які переходять дорогу.

Також працівники Державтоінспекції просять не забувати про Правила дорожнього руху під час перевезення маленьких пасажирів, які перебуваючи в автомобілі, потребують додаткового захисту. Це стосується зокрема і ременів безпеки, і спеціального дитячого автомобільного крісла.

Профілактично-роз'яснювальну роботу із підростаючим поколінням щодо необхідності вартові доріг продовжуватимуть і під час літніх канікул.

Про це повідомили у прес-службі УДАІ УМВС України в Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ