Тернопілля: відбувся VIII обласний збір-змагання «Школа безпеки»

Тернопілля: відбувся VIII обласний збір-змагання «Школа безпеки»

21.05.15 14:30 0 668
20 травня на навчально-тренувальній базі Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Тернопільській області відбувся традиційний VIII-й обласний збір-змагання юних рятувальників «Школа безпеки», приурочений пам'яті учасника ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС полковника внутрішньої служби Леоніда Кудринського.

Цей збір пройшов під егідою Тернопільської ОДА, Управління ДСНС України у Тернопільській області та за сприяння: навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Тернопільської області; Тернопільського обласного центру фізичного здоров’я населення “Спорт для всіх” Тернопільської облдержадміністрації; Тернопільського обласного відділення з фізичного виховання та спорту МОН України; Тернопільської обласної організації профспілки працівників освіти і науки України; Координаційної ради Тернопільського обласного відділення Всеукраїнського громадського дитячого руху “Школа безпеки”; Тернопільської міської організації «Інваліди Чорнобиля» Всеукраїнської громадської організації “Союз Чорнобиль України”; Тернопільської обласної та міської організацій Української спілки ветеранів Афганістану; Тернопільської обласної організації Товариства Червоного Хреста України. В змаганнях взяли участь понад 130 учасників з 15-ти команд. Всі вони переможці районних та міського зборів-змагань.

Головною метою збору-змагання є популяризація серед дітей та молоді здорового і активного способу життя, підвищення рівня їх практичної підготовки до дій в екстремальних ситуаціях, оволодіння навиками само- та взаємодопомоги, психологічної підготовки до реагування на надзвичайні ситуації, професійна орієнтація й популяризація професії рятувальника, а також розвиток дитячого руху «Школа безпеки» в області.

Відкрив захід голова обласної державної адміністрації Степан Барна. Він побажав юним спортсменам наснаги та перемог, висловивши впевненість, що знання та навики, які молодь отримує у змаганнях «Школа безпеки», будуть сприяти популяризації здорового і активного способу життя.

Впродовж напруженого дня команди змагалися за звання найкращої. Організатори змагань на всіх етапах створили умови, наближені до реальних, що допомогло дітям по-справжньому показати свої рятувальні здібності. На юних рятувальників очікувала насичена програма: пожежно-рятувальна смуга перешкод, подолання зони техногенної аварії та надання першої медичної допомоги потерпілому, рятувальні роботи з висотної будівлі, конкурс представлення команд, агітаційно-презентаційний конкурс з питань безпеки життєдіяльності та цивільного захисту, а також тестування з питань надання першої медичної допомоги.

Цього року змагання відбулись увосьме. І кількість їх учасників свідчить про те, що зацікавленість до таких випробувань не зменшується, а професія рятувальника стає дедалі популярнішою. Недитячій витривалості позаздрять навіть професійні рятувальники. Спостерігаючи за учасниками, можна бути впевненими, що наше життя в безпеці, доки є такий ентузіазм до рятувальної справи.

Переможцями в загальнокомандному заліку серед загальноосвітніх шкіл Тернопільської області стала команда з Кременця, друге місце вибороли юні рятувальники з міста Тернополь та на третьому місці учасники зі Зборова. У підсумку переможців нагородили перехідним Кубком пам'яті учасника ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС полковника внутрішньої служби Леоніда Кудринського, грамотами Управління ДСНС України в Тернопільській області, обласного відділення ВГДР “Школа безпеки”, кубками, медалями та цінними подарунками від організаторів та спонсорів, а від сім’ї Кудринських переможці отримали солодкий приз – торт.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: Івано-Франківська область: ...

КОМЕНТАРІ