В Чернігівській області у Львові триває плануюча конференція щодо спільного міжнародного навчання ДСНС та НАТО UKRAINE-2015

В Чернігівській області у Львові триває плануюча конференція щодо спільного міжнародного навчання ДСНС та НАТО UKRAINE-2015

21.05.15 16:23 0 528
20 травня на базі Львівського державного університету безпеки життєдіяльності продовжила роботу плануюча конференція щодо спільного міжнародного навчання Державної служби України з надзвичайних ситуацій та Євроатлантичного координаційного центру з реагування на надзвичайні ситуації цивільного характеру з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій UKRAINE-2015.

Захід відбувся у форматі пленарної сесії. Під час засідання учасники обговорили основний сценарій, розклад навчань, презентували інструкції щодо проведення тренувань та обговорили часові показники прибуття команд для участі.

У ході конференції відбувся брифінг із представниками ЗМІ Директора Департаменту реагування на надзвичайні ситуації Григорія Марченка та керівника Євроатлантичного координаційного центру з реагування на надзвичайні ситуації Гюнтера Бретшнайдера.

Під час діалогу із журналістами Григорій Марченко зазначив: «У процесі обговорень ми запланували проведення спільних навчань, де українські рятувальники пліч-о-пліч із своїми іноземними колегами ліквідовуватимуть надзвичайну ситуацію в реальних умовах. Я дуже задоволений роботою конференції. Підготовка до навчань є досить складним та трудомістким процесом. Але тут зібралася фахова команда однодумців. І я впевнений, що у нас все вийде».

Він також додав, що до участі у навчаннях планується залучити близько 600 рятувальників та 200 одиниць техніки із 30 країн.

«Ми дякуємо представниками України за запрошення для участі у навчаннях. Це вже втретє ми співпрацюємо з українськими колегами. І ми щасливі зараз сюди повернутися», - зазначив Гюнтер Бретшнайдер. – «Деякі країни-учасниці вже задекларували участь своїх команд у тренуваннях, а на підтвердження решти учасників ми сподіваємося якнайшвидше. Ці команди працюватимуть спільно з українськими рятувальниками, незважаючи на різницю у мові та стандартах підготовки».

У другій половині дня відбулося засідання робочих груп: головної робочої групи, підгрупи USAR, підгруп з питань медицини, з радіаційного, хімічного та біологічного захисту, підгрупи Координаційного центру з проведення операцій на місцях, з питань ЗМІ та з питань техніки безпеки.

Нагадаємо, що конференція та самі міжнародні навчання проводяться в рамках виконання Річної національної програми співробітництва Україна - НАТО на 2015 рік, з метою подальшого поглиблення співробітництва між Державною службою України з надзвичайних ситуацій та Північноатлантичним альянсом у сфері цивільного захисту населення, відпрацювання порядку взаємодії під час запобігання та реагування на надзвичайні ситуації природного і техногенного характеру. Учасники навчань: рятувальники Державної служби України з надзвичайних ситуацій, представники країн-членів НАТО та партнерів, фахівці Міністерства охорони здоров’я, представники місцевих органів влади Львівської області.

ГУ ДСНС України

у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ