У Житомирі на хабарі правоохоронці затримали держслужбовця архітектурно-будівельної інспекції

У Житомирі на хабарі правоохоронці затримали держслужбовця архітектурно-будівельної інспекції

21.05.15 16:53 0 546
В обласному центрі працівниками Управління МВС та Управління СБУ затримано службовця інспекційного відділу архітектурно-будівельної інспекції під час отримання ним неправомірної грошової винагороди у розмірі 4 тис. гривень. Розпочато досудове розслідування.

Як повідомив начальник УМВС Житомирщини Валерій Рудик, за кілька днів до затримання Слідчим управлінням УМВС було відкрито кримінальне провадження за фактом вимагання держслужбовцем хабара за сприяння у безперешкодній реєстрації повідомлення про початок будівельних робіт.

20 травня правоохоронці задокументували факт передачі 4 тисяч гривень держінспектору. Гроші було вилучено, посадовець затриманий у порядку ст.208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України.

Триває досудове розслідування кримінального провадження за ч.3 ст.368 (Одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, а також з конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією.

Прес-служба УМВС України

в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ