Жоден вінничанин не повинен відчувати дискомфорту від зміни тарифів (+фото)

Жоден вінничанин не повинен відчувати дискомфорту від зміни тарифів (+фото)

22.05.15 14:33 0 532
Зауважив перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Гижко під час наради з заступниками голів райдержадміністрацій та заступниками міських голів міст обласного значення щодо стану призначення житлових субсидій за спрощеним порядком, яка відбулась 21 травня у приміщенні облдержадміністрації.

Звертаючись до присутніх, Андрій Гижко наголосив: «Механізм нарахування субсидій існує, але є певні прогалини в інформуванні громадян та в проведенні належної інформаційно-роз'яснювальної роботи. Я розумію, що питання рівня тарифів - компетенція центральної виконавчої влади, але ми, як представники влади на місцях, повинні забезпечити максимально роз'яснювальну роботу, що стосується компенсаційних механізмів та субсидій, на які має право кожен громадянин держави, якщо його доходи менше, ніж той рівень, що передбачений Законом. Тому жоден вінничанин не повинен відчувати дискомфорт від того, що змінилися тарифи. Він повинен знати одне – вчасно подати відповідні бланки заяв і декларацій, а ми з вами, як держслужбовці, повинні перевірити ці документи і вчасно проінформувати заявника про розмір субсидії».

Під час наради було заслухано представника з кожного району, щодо кількості поданих заяв та наданих субсидій. Перший заступник голови ОДА висловив занепокоєння стосовно тих районів, де надто низький рівень активності громадян, що бажають отримати субсидії. «Це говорить про те, що не проведена відповідна інформаційна робота, і люди не знають про свої права щодо отримання субсидій». Також зверталась увага щодо забезпечення належною оргтехнікою та кількісним штатом заклади соціального захисту у районах та містах області, які опрацьовують документи на субсидії.

Заступник міського голови м. Вінниці Андрій Рева висловив пропозиції щодо вдосконалення бланку декларації та механізму обміну даними фіскальної служби, аби спростити механізм подання документів на субсидію. У свою чергу Андрій Гижко запевнив, що усі пропозиції будуть враховані та подані на розгляд до центральних органів виконавчої влади.

Для довідки:

У зв'язку з введенням в дію постанови Кабінету Міністрів України №106 від 28 лютого 2015 року «Про удосконалення порядку надання житлових субсидій» в квітні 2015 року з державного бюджету на виплату житлових субсидій нашій області додатково виділено субвенції в розмірі 340,3 млн. грн., загалом сума на виплату житлових субсидій становить 524,5 млн. грн., що на 423,9 млн. грн. більше, ніж в 2014 році.

Станом на 20 травня 2015 року кількість одержувачів житлових субсидій становить 55,4 тис. сімей, призначено субсидію на оплату житлово-комунальних послуг та електроенергію з початку року на суму 93,8 млн. грн., заборгованість становить 39,5 млн. грн. (поточна заборгованість).

Кількість одержувачів субсидій на тверде паливо та скраплений газ становить 2,9 тис. сімей, призначено субсидій з початку року на 4,0 млн. грн., заборгованість становить 2,9 млн.грн. (поточна заборгованість) .

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 28 лютого 2015 року №106 «Про удосконалення порядку надання житлових субсидій» кількість сімей, які звернулись за спрощеним порядком призначення субсидій станом на 20 травня 2015 року становить 24007, з них призначено субсидію 4999 сім'ям.

На даний час в усіх управліннях соціального захисту області активізовано роботу в умовах реформування системи надання субсидій.















Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області за ...
Наступна новина: В Чернівецькій області ...

КОМЕНТАРІ