На Вінничині вирішення проблеми із заборгованістю по виплаті заробітної плати - одне з першочергових завдань обласної влади (+фото)

На Вінничині вирішення проблеми із заборгованістю по виплаті заробітної плати - одне з першочергових завдань обласної влади (+фото)

22.05.15 08:54 0 490
21 травня, в приміщенні облдержадміністрації під головуванням першого заступника голови облдержадміністрації Андрія Гижка відбулося засідання робочої групи щодо заборгованості по виплаті заробітної плати.

Участь у нараді взяли члени робочої групи, керівники відповідних структурних підрозділів облдержадміністрації та міської ради, а також керівники районів та районних комунальних і державних підприємств.

В ході наради присутніми було заслухано звітування керівників районів щодо нагальних проблемних питань на окремих підприємствах із заборгованості заробітної плати.

Учасниками заходу також було обговорено питання, які є причиною затримання видачі заробітної плати працівникам, питання неналежної роботи керівників деяких комунальних підприємств, безвідповідальне ставлення до робочого персоналу, надмірна кількість працюючих на неактивних підприємствах і т.ін. Окрім того, присутніми було запропоновано та розглянуто різні шляхи вирішення найбільш проблемних питань.

В свою чергу, перший заступник голови облдержадміністрації, в ході звітування, надавав відповідні доручення щодо подальшої роботи аби у максимально стислі строки вирішити питання щодо ліквідації заборгованості з виплати зарплат на підприємствах області.

Зокрема, коментуючи ситуацію щодо надмірної кількості працюючих на неактивному підприємстві Андрій Гижко зазначив, що шляхом скорочення працівників, кожен матиме можливість стати на облік у центрі зайнятості і отримувати хоча б виплати, гарантовані державою та скористатися правом на отримання субсидій. Це, в певній мірі, зніме соціальну напругу.

Зокрема, звертаючись до членів робочої групи він наголосив: «Кожен повинен розуміти, що в працівників, які не отримують заробітної плати також є родини та першочергові потреби. Тому вирішення проблеми із заборгованістю заробітної плати – це одне з першочергових завдань обласної влади. Кожен з вас є кваліфікованим спеціалістом, і ви повинні розуміти та шукати шляхи вирішення таких нагальних питань».

Окрім того Андрій Гижко відмітив, що Урядом прийнято рішення стосовно продажу цілого ряду підприємства, де було виявлено заборгованість із заробітної плати та де є заборона на продаж активів.























Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Зі сходу на Хмельниччину ...
Наступна новина: В Івано-Франківську буде ...

КОМЕНТАРІ