На Вінничині держфінінспекція виявила порушень на 4,8 млн грн

На Вінничині держфінінспекція виявила порушень на 4,8 млн грн

22.05.15 08:05 0 543
Упродовж І кварталу 2015 року завдяки діям вінницьких держфінінспекторів усунуто порушення, що призвели до втрат фінансових і матеріальних ресурсів, на суму більш як 4,8 млн грн.

Про це повідомила начальник Держфінінспекції у Вінницькій області Олена Вахновська під час розширеного засідання колегії, на якому були підбиті підсумки роботи за січень – березень ц.р.

Зокрема, за цей період фахівці Держфінінспекції провели 32 контрольних заходи, у 22 з яких виявили втрат на понад 6,6 млн грн.

За матеріалами ревізій правоохоронні органи розпочали 1 досудове розслідування та вручили 1 письмове повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення.

Задля максимального відшкодування втрат фінансових і матеріальних ресурсів до суду пред'явлено 10 позовів на суму понад 1 млн грн.

У 14 випадках до установ, під час ревізій яких виявлено порушення, застосовано фінансові санкції у вигляді зупинення операцій з бюджетними коштами, призупинення бюджетних асигнувань і зменшення бюджетних призначень.

За вчинені фінансові порушення 21 посадову особу притягнуто до адміністративної відповідальності,14 – до дисциплінарної та матеріальної, зокрема 1 особу звільнено із займаної посади.

За результатами контрольних заходів керівники місцевих органів влади, підприємств, установ та організацій прийняли 15 управлінських рішень.

Також здійснено аналіз інформації оприлюдненої на офіційному загальнодержавному веб-порталі «Державні закупівлі» Уповноваженого органу по 1246 процедурах закупівель, з яких замовниками відмінено 243 процедури.

Завдяки заходам, що їх вжили фінінспектори, попереджено використання бюджетних коштів з порушенням законодавства у сфері державних закупівель шляхом відміни по 13 замовниках 18 процедур очікуваною вартістю понад 28,6 млн грн.

Окрім того, з метою запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, до Державної служби фінансового моніторингу надіслано відомості про виявлені фінансові операції, що підлягають фінансовому моніторингу, на загальну суму понад 28 млн грн.

Прес-служба Держфінінспекції у Вінницькій області

Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ