Керівники області та міста привітали працівників Вінницького обласного клінічного онкологічного диспансеру із 70-річчям від дня утворення закладу (+фото)

Керівники області та міста привітали працівників Вінницького обласного клінічного онкологічного диспансеру із 70-річчям від дня утворення закладу (+фото)

22.05.15 09:52 0 571
Заступник голови - директор департаменту освіти і науки облдержадміністрації Ігор Івасюк та заступник голови обласної Ради Наталія Солейко 21 травня взяли участь у Всеукраїнській науково-практичній конференції на тему: «Сучасні підходи у лікуванні онкологічних хвороб», приуроченій 70-річниці утворення Вінницького обласного клінічного онкологічного диспансеру.

На урочистому відкритті конференції, яке проходило у концертній залі «Плеяда», Ігор Івасюк передав вітання від голови обласної державної адміністрації Валерія Коровія колективу обласного онкодиспансеру із ювілеєм та вручив головному лікарю закладу Володимиру Шамраю сертифікат на 1,5 млн. грн. на придбання лікувального обладнання для проведення сучасної діагностики.

«Для медичної громадськості Вінниччини справді знакова подія,- підкреслив Ігор Івасюк,- Історія обласного онкологічного диспансеру почалась 70 років тому, одразу після визволення нашого міста. До створення закладу з самого початку долучились люди, віддані своїй справі. ж – це потужна лікувальна установа, якою пишається Вінниччина і яка є без перебільшення провідною в медичній галузі України».

Посадовець також привітав учасників науково-практичної конференції, які зібрались з усієї України і побажав присутнім Божого благословення на плідну роботу.

У вітальному слові до урочистого зібрання Наталія Солейко повідомила, що обласна Рада ініціювала виділення з бюджету додатково 2 млн. грн., які будуть використані на хіміотерапію пацієнтів онкодиспансеру.

«Ми підтримуємо усі ваші ініціативи, спрямовані на покращення обслуговування пацієнтів закладу, на новітнє його оснащення. Тож рада повідомити, що Кабінет Міністрів України відгукнувся на клопотання обласної державної адміністрації та обласної Ради щодо виділення 4,5 млн . грн. на встановлення в диспансері найсучаснішого медичного обладнання»- наголосила заступник голови обласної Ради.

Після урочистої частини та святкового концерту, конференція за участю провідних спеціалістів-онкологів України та громадської організації «Асоціація онкологів Поділля» розпочала свою роботу.

Довідка:

ВОКОД сформувався як сучасний спеціалізований лікувальний заклад, в структурі якого розгорнуті: поліклінічне відділення на 250 відвідувань за зміну, хірургічне на 60 ліжок, урологічне на 40 ліжок, гінекологічне на 40 ліжок, торакальне на 30 ліжок,відділення пухлин голови та шиї на 40 ліжок, відділення анестезіології та реанімації на 12 ліжок, централізована цитологічна лабораторія, рентгенвідділення з кабінетом комп'ютерної томографії, радіоізотопна лабораторія.радіологічне відділення на 80 ліжок, хіміотерапевтичне відділення на 60 ліжок.

ВОКОД залишається сучасним багатопрофільним спеціалізованим обласним закладом третинного рівня, колектив якого нараховує 670 працівників (в т.ч.: 124 лікаря, 275 середніх та 168 молодших медичних сестер, 50 технічних працівників). В колективі ВОКОД працює 13 кандидатів медичних наук. Проводить значну роботу та веде постійний контроль в питаннях покращення якості проведення спеціалізованого комбінованого та комплексного лікування онкохворих.

































Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На дорогах області: ...
Наступна новина: У Львові за ініціативи ...

КОМЕНТАРІ