Відкритий лист прес-служби Тернопільської міської ради департаменту журналістських розслідувань телеканалу 1+1

Відкритий лист прес-служби Тернопільської міської ради департаменту журналістських розслідувань телеканалу 1+1

22.05.15 15:35 0 595
Департаменту журналістських розслідувань

Телеканалу 1+1 медіа

04080, Україна, м. Київ, вул. Фрунзе, 23.

18.05.2015 року на телеканалі 1+1 вийшла в ефір програма «Гроші».

В одному із сюжетів, відзнятому у м. Тернополі, журналістами та іншими учасниками даної програми подана інформація про міську раду міста Тернополя, яка за своєю суттю є плітками, неправдою та прикладом повного нерозуміння ситуації.

Зокрема, неналежним чином відображена офіційна позиція Тернопільської міської ради та інших судових і правоохоронних органів. Більше того, певні епізоди, викладені у програмі, були предметом судового розгляду, відтак законність тих чи інших дій вже була цілком і повністю досліджена.

Безумовно, Тернопільська міська рада поважає право журналістів на власну точку зору, позаяк журналістика є тією професією, яка покликана всебічного й об'єктивного інформувати всіх суб'єктів суспільного життя про соціальну дійсність. Однак, звертаємо увагу шановних журналістів, що соціальна місія журналістики полягає у формуванні громадської думки та управлінні масовими емоціями. Таким чином, інформація, яка подається на розгляд суспільства, повинна бути беззаперечно правдивою та відображати різні точки зору на те чи інше питання.

Відсутність одного із зазначених елементів ставить під сумнів правдивість поданої журналістами інформації, а сама інформація має упереджений та замовний характер.

У зв’язку з цим інформуємо, що представники Тернопільської міської ради готові до інтерв’ю і відповідей на всі запитання, що цікавлять журналістів, а також про правові та інші законодавчі аспекти прийняття рішень, бачення економістів та інших фахівців з питань діяльності місцевого самоврядування в прямому ефірі будь-якої програми, яка транслюється на Вашому каналі.

В разі неможливості донести до телеглядачів офіційну позицію Тернопільської міської ради ми залишаємо за собою право вважати, що уся викладена інформація у програмі гроші від 18.05.2015р. на телеканалі 1+1 є замовною.

Відділ зв’язків з громадськістю та засобами масової інформації Тернопільської міської ради

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Вінничина: в області ...

КОМЕНТАРІ