Чернігів: 21 травня – День вишиванки

Чернігів: 21 травня – День вишиванки

22.05.15 13:15 0 556
Традиційно третього четверга травня, цього року 21 травня, проводиться Всеукраїнська акція "День вишиванки". Започаткована акція 9 років тому студентами Чернівців. Свято є самобутнім і самодостатнім, не прив'язане до жодного державного чи релігійного. В цей день українці одягають вишиванки на роботу, в університет, школу чи садочок.

Нині свято набуває особливого змісту. Коли країна переживає надзвичайно важкі часи, національна символіка набуває особливого значення. Одягаючи своє національне вбрання, українці демонструють, що вони незламні духом і готові захищати свою країну, культуру та традиції.

Чернігівська міська рада також долучилась до Всеукраїнської акції "День вишиванки". "Вишиванка – це оберіг, наша історія, наша самобутність. Ми маємо зберегти українську національну культуру та традиції, адже від утвердження сильного громадянського суспільства в Україні залежить її майбутнє як незалежної і європейської держави", - наголосив секретар міської ради Владислав Кухар.

Чернігівська міська рада традиційно одягає національне українське вбрання у державні свята: День Незалежності та День Державного Прапора України. "Не тільки працівники органів місцевого самоврядування, а й все місто з року в рік із задоволенням підтримує цю традицію та одягає вишиванки на національні свята. Цього року традиція також буде збережена", - повідомив міський голова Олександр Соколов.

Організатори Всеукраїнської акції закликають всю Україну в це день одягнути вишиванку в знак єдності нашого народу. започаткована акція «Подаруй вишиванку захиснику», яка має на меті підняти бойовий і моральний дух українських воїнів в зоні АТО. Військовим на передову волонтери планують передати вишиванки, аби вони служили оберегом.

Відділ зв'язків з громадськістю міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: На Хмельниччині ...

КОМЕНТАРІ