У Рівненській області рятувальники закликають громадян бути обережними на воді

У Рівненській області рятувальники закликають громадян бути обережними на воді

22.05.15 13:04 0 545
За вікном справжнє літо. Усе більше хочеться залишити свою душну оселю та відправитися на природу, здебільшого – до лісу або річки. Усім відомо, що вода – чудодійний засіб оздоровлення організму. Купання дає людині фізичне та моральне задоволення, допомагає позбутися стресів. Але, на жаль, для декого відпочинок біля води закінчується трагедією.

Згідно статистичних даних Рівненської обласної комунальної аварійно-рятувальної служби на водних об’єктах за минулорічний купальний сезон на Рівненщині вода забрала життя 45 осіб, з яких 4 діти.

15 травня розпочався цьогорічний купальний сезон. Проте, на Рівненщині вже зафіксовано трагічний випадок на воді. У Володимирецькому районі потонув 15-річний хлопець.

Щоб запобігти новим трагедіям, рятувальники ДСНС нагадують усім громадянам про правила поводження на водоймах, аби відпочинок приносив вам лише радість.

Купатися можна лише у спеціально відведених місцевою владою та обладнаних для цього місцях, де є рятувальні пости. Рекомендується купатися у безвітряну погоду при температурі води не нижче +18. Заходити у воду потрібно повільно, щоб тіло не зазнало раптового переохолодження. У воді варто перебувати не більше 15 хвилин. Пірнати можна лише там, де є для цього достатня глибина, прозора вода і рівне безпечне дно. Категорично забороняється заходити у воду у нетверезому стані.

Окреме звернення до батьків. Шановні дорослі, під час перебування на озері чи біля річки, в жодному разі не залишайте без нагляду дітей, їх поведінка у воді не передбачувана. Якщо ви вирушаєте з дітьми на подорож у човні, то обов’язково одягніть на них рятувальні жилети.

І головне, пам’ятайте, що порушення правил безпечної поведінки на воді може призвести до непоправних наслідків! Будьте обережні, бережіть своє життя та життя своїх близьких!

Прес-служба ГУ ДСНС у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: Чернігів: 21 травня – День ...

КОМЕНТАРІ