Волинська область: День цивільного захисту для молоді - і студентам,і школярам основні постулати безпеки роз’яснювали рятувальники

Волинська область: День цивільного захисту для молоді - і студентам,і школярам основні постулати безпеки роз’яснювали рятувальники

22.05.15 15:57 0 578
21 травня у загальноосвітній школі села Люб’язь Любешівського району відбулися заходи у рамках Дня цивільного захисту.

В усіх класах відбулися тематичні уроки з питань безпеки життєдіяльності, зокрема, про основні принципи збереження життя та здоров’я в умовах надзвичайних ситуацій різного характеру.

Цього дня учні довідалися про дотримання правил пожежної безпеки у побуті та під час відпочинку на природі, як діяти, натрапивши на вибухонебезпечний предмет, та як зберегти життя в умовах імовірних воєнних дій.

Крім того, школярі та педагоги відпрацювали порядок проведення евакуації під час сигналу «Увага всім!», а також вчилися застосовувати засоби індивідуального захисту. Учнів старших класів педагоги екзаменували на знання правил надання першої домедичної допомоги.

Активну просвітницьку роботу під час Дня цивільного захисту у сільській школі провели й працівники Любешівського районного сектору УДСНС у Волинській області. Оскільки село Люб’язь межує з однойменним озером, на берегах якого влітку проводить дозвілля місцеве населення, рятувальники акцентували особливу увагу школярів на безпечному відпочинку на водних об’єктах. Вони наголосили, що відпочивати на пляжах діти зобов’язані лише під пильним контролем дорослих. Крім того, пустощі у воді неприпустимі, а трагедією може скінчитися навіть надмірна впевненість у своїх силах, тож рятувальники докладно обґрунтували іще декілька важливих пересторог – не подавати хибних сигналів про допомогу та не запливати далеко від берега.

Як зауважили педагоги, проведення навчальних занять з безпеки життєдіяльності у рамках Дня цивільного захисту особливо актуальне напередодні літніх канікул. Саме влітку, отримавши максимум часу на дозвілля, і школярі, і дорослі повинні керуватися правилами безпеки. Тому найближчим часом у стінах навчального закладу відбудуться й загально батьківські збори, де найперше йтиметься про безпеку дітей під час канікул.

До проведення Дня цивільного захисту долучилися цього ж дня і нововолинські рятувальники. Працівники ДПРЧ-5 м. Нововолинська провели урок з цивільного захисту та пожежної безпеки для студентів Нововолинського електромеханічного коледжу. у складний для України та її громадян час, кожна людина повинна знати як поводитися в екстремальних ситуаціях. Особливо це стосується підростаючого покоління, оскільки на момент виникнення надзвичайної події вони можуть знаходитися далеко від батьків чи інших дорослих.

Під час зустрічі працівники ДСНС розповіли студентам, як треба діяти у випадку знаходження вибухонебезпечного предмету, як користуватися вогнегасниками та протигазами та особливо наголосили на порядку дій у разі терористичного акту чи його загрози: що слід класти в екстрену валізу, як поводитися під час нападу і де ховатися у випадку небезпеки.

УДСНС у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: Чернівецька область: ...

КОМЕНТАРІ