На Прикарпатті проходять заходи в рамках громадської акції «Запобігти. Врятувати. Допомогти.»

На Прикарпатті проходять заходи в рамках громадської акції «Запобігти. Врятувати. Допомогти.»

22.05.15 10:37 0 558
Впродовж тижня у ряді навчальних закладів області було проведено заходи в рамках Всеукраїнської громадської акції «Запобігти. Врятувати. Допомогти.». Всеукраїнська Акція проводиться для того, щоб у юного покоління поряд з поняттям добра й естетики з’явилися навики поводження в різних надзвичайних ситуаціях, правильного алгоритму дій при виникненні пожеж, накопичувалися знання з основ безпеки життєдіяльності, пожежної безпеки та цивільного захисту.

Зокрема, Акцію провели працівники Тисменицького районного відділу Управління ДСНС України в Івано-Франківській області на території загальноосвітньої школи села Братківці та тлумацькі рятувальники на території Обертинської ЗОШ.

Під час проведення даної Акції співробітники районних підрозділів Управління ДСНС в області роз’яснили школярам заходи щодо запобігання будь-яких надзвичайних ситуацій та навчили правильним діям у випадку їх виникнення. Розповіли й про те, як правильно користуватися електричними та газовими приладами, як безпечно поводитися на водних об’єктах та в лісових масивах, а також у випадку знаходження вибухонебезпечних предметів, щоб уникнути трагічних наслідків. Також рятувальники нагадали дітям, як потрібно поводитись під час літніх канікул.

Учням було продемонстровано аварійно-рятувальне обладнання та техніку.

У дітей було чимало емоційних питань та лунала цікавість у захопленні пожежно-рятувальної справи, а також де треба вчитись щоб стати пожежним-рятувальником.

Заходом залишилися задоволені усі – як присутні, так і організатори. Адже Акція «Запобігти. Врятувати. Допомогти.» ще раз довела, що Служба порятунку «101», хоч і є державною за формою, по суті своїй - народна. ЇЇ бійці вміють не лише ліквідовувати надзвичайні події та навчати населення правилам безпечної поведінки у побуті та на вулиці, а і дарувати гарний настрій оточуючим.

Управління ДСНС в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: До Дня вишиванки в ...

КОМЕНТАРІ