начальник ГУ ДСНС України у Хмельницькій області Борис Болібрух взяв участь у засіданні Хмельницької регіональної дорадчої ради з питань проведення адміністративно-територіальної реформи

начальник ГУ ДСНС України у Хмельницькій області Борис Болібрух взяв участь у засіданні Хмельницької регіональної дорадчої ради з питань проведення адміністративно-територіальної реформи

22.05.15 16:41 0 716
Днями у Старокостянтинові відбулось засідання Хмельницької регіональної дорадчої ради з питань проведення адміністративно-територіальної реформи в Україні. До обговорення проблемних питань долучилися керівний склад Хмельницької обласної ради, ГУ ДСНС України у Хмельницькій області, міські, селищні та сільські голови Хмельниччини, а також керівники Хмельницького регіонального відділення Асоціації міст України.

Перший заступник голови обласної ради Віктор Адамський роз’яснив тонкощі проведення адміністративно-територіальної реформи в Хмельницькій області та навів приклади добровільного об’єднання громад міст і селищ Хмельниччини.

В свою чергу, начальник Головного управління ДСНС України у Хмельницькій області Борис Болібрух поділився досвідом проведення І Міжнародної конференції, на якій рятувальники краю перейняли досвід колег добровільної пожежної охорони Республіки Польща в сфері реагування та попередження надзвичайних ситуацій.

Крім того, Борис Васильович звернув увагу присутніх на проблему організації утримання пожежно-рятувальних підрозділів в контексті проведення адміністративно-територіальної реформи в Україні. Також начальник ГУ ДСНС вніс пропозиції щодо організації відпрацювання механізму передачі пожежно-рятувальних підрозділів територіальним громадам, а також порядку їх утримання та фінансування.

Заступник начальника Головного управління ДСНС України у Хмельницькій області Віктор Кривий – керівник Хмельницького регіонального штабу з розміщення громадян України, які переселяються з тимчасово окупованої території України та районів проведення АТО розповів присутнім про ситуацію з вимушеними переселенцями та окреслив проблематику організації цієї роботи в контексті проведення адміністративно-територіальної реформи.

Підводячи підсумки зібрання, керівник Хмельницького регіонального відділення Асоціації міст України Василь Сидор подякував присутнім за активну участь у обговоренні проблемних питань пов’язаних з об’єднанням територіальних громад, а також побажав усім керівникам наснаги у подоланні труднощів та проблем, пов’язаних із проведенням такої життєво необхідної у наш час адміністративно-територіальної реформи.

ГУ ДСНС України

у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ