В Чернівецькій області рятувальники провели навчання з ліквідації умовної пожежі в ліцеї та нагадали ліцеїстам правила безпеки

В Чернівецькій області рятувальники провели навчання з ліквідації умовної пожежі в ліцеї та нагадали ліцеїстам правила безпеки

22.05.15 14:42 0 534
20 травня в Глибоцькому професійному ліцеї, що знаходиться в смт. Глибока по вул. Бойка, відбулися навчання з ліквідації умовної пожежі. Даний захід проводився з метою нагадування ліцеїстам дій на випадок виникнення пожежі, як правильно проводити евакуацію з приміщення, правил пожежної безпеки та відпрацювання взаємодії рятувальників та обслуговуючого персоналу ліцею.

Згідно задуму навчань, в приміщені професійного ліцею виникла пожежа. Дирекція навчального закладу провела евакуацію дітей та повідомила про небезпеку Народну службу порятунку 101. Відразу за місцем виклику були направлені бійці Державної пожежно-рятувальної частини № 14 смт. Глибока. Рятувальники провели пожежну розвідку в ліцеї, щоб переконатися, що всередині не залишилося жодної людини. Разом з цим, вогнеборці проводили роботи по ліквідації умовної пожежі. Рятувальники оперативно ліквідували небезпеку.

По закінченню навчань рятувальники провели роз’яснювальну роботу із ліцеїстами та обслуговуючим персоналом щодо важливості дотримання правил безпеки. Також для всіх присутніх було показано якою спецтехнікою обладнаний пожежно-рятувальний автомобіль і для яких випадків вони призначені. Окрім цього, дітям показали бойовий одяг рятувальників та апарати захисту органів дихання, а також розповіли про їхні властивості. Після цього, всі бажаючі змогли одягнути бойовий одяг, приміряти на собі апарати та посидіти в справжньому пожежному автомобілі. Разом з цим, рятувальники розповіли і про важливість знань правильного користування первинними засобами пожежогасіння, зокрема вогнегасником. «З допомогою вогнегасника можна ліквідувати загорання на початковій стадії горіння і не допустити масштабної пожежі» – звернулися рятувальники до ліцеїстів. Для закріплення набутих знань працівники пожежно-рятувального підрозділу на практиці показали як правильно користуватися вогнегасником, після чого всі охочі могли також спробувати скористатися вогнегасником.

Проведення таких заходів є пізнавальними та корисними для дітей, оскільки це дозволить їм бути краще готовими до дій у разі виникнення пожежі чи іншої надзвичайної події.

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ