У Рівненській області рятувальники провели тактико-спеціальні навчання з гасіння умовної пожежі на трансформаторній підстанції

У Рівненській області рятувальники провели тактико-спеціальні навчання з гасіння умовної пожежі на трансформаторній підстанції

23.05.15 14:42 0 660
22 травня на об’єкті підвищеної небезпеки «Рівненські магістральні електромережі» за адресою: м. Рівне, вул. Млинівська, 19, рятувальники 3-го Державного пожежно-рятувального загону Головного управління ДСНС України у Рівненській області провели тактико-спеціальні навчання.

Метою тренувань було відпрацювання взаємодії пожежно-рятувальних підрозділів обласного центру з особовим складом добровільної пожежної дружини та адміністрації об’єкту щодо ліквідації пожежі та евакуації обслуговуючого персоналу у разі виникнення аварії.

За тактичним задумом навчань на території об’єкту внаслідок розливу масла виникла пожежа в трансформаторі «Підстанція 330 кВ». Черговий персонал підприємства повідомив про пожежу Службу порятунку за телефоном «101» та силами об’єктової пожежної дружини організував евакуацію працівників. До прибуття рятувальників ДСНС об’єктові вогнеборці відключили підстанцію від електроенергії та здійснили першочергові заходи з ліквідації пожежі.

Рятувальники оперативно прибули на місце події, здійснили розміщення сил та засобів, передбачених для ліквідації такого роду пожеж, проклали магістральні лінії, провели розвідку та подали повітряно-пінні стволи «ГПС-600» для локалізації та подальшої ліквідації умовної пожежі. Протягом 20 хвилин умовна пожежі була ліквідована, ніхто з персоналу об’єкту не постраждав.

« рятувальники вкотре отримали можливість ще раз ознайомитися та дізнатися про особливості ліквідації пожеж та аварій на таких об’єктах. Адже набутий під час таких спільних навчань практичний досвід обов’язково знадобиться пожежним-рятувальникам для успішної ліквідації пожеж та інших надзвичайних ситуацій на таких об’єктах. Учасники навчань тепер будуть чітко знати, як правильно діяти, щоб врятувати життя людей, оперативно ліквідувати пожежу та надзвичайну ситуацію, що виникли на об’єктах енергетики», – зазначив начальник 2-ї Державної пожежно-рятувальної частини ГУ ДСНС України у Рівненській області майор служби цивільного захисту Олег Жовтко.

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ