23-24 травня у Луцьку оживуть стіни міських будинків

23-24 травня у Луцьку оживуть стіни міських будинків

23.05.15 10:01 0 684
23-24 травня у Луцьку в рамках фестивалю сучасного мистецтва Art Territory: місто творців відбудеться створення графіті «Душа міста» за адресою вул. Лесі Українки, 26а (поблизу Галереї мистецтв) та графіті «Мироносиця» за адресою вул. Лесі Українки, 18 (поблизу військового госпіталю). Робота триватиме протягом 2-х днів фестивалю з 10.00 до 18.00 год.

Мета заходу - змінити сірі стіни будинків на витвори сучасного європейського мистецтва.

Графіті «Душа міста», за словами автора Андрія Калькова, відноситься до серії робіт під назвою «Круговорот». Ключовим символом серії є спіраль - вічний символ пізнання, який ще зі стародавніх часів є одним із найпопулярніших декоративних орнаментів. Андрій Кальков вирішив помістити цей глибокий символ у сучасну оболонку, а точніше у художній твір, виконаний на стику жанрів 8bit та op-art. Круговорот має одну цікаву характеристику - він заглиблюється всередину і розширюється назовні. Так і головна мета серії - зазирнути у себе і знайти там Світло та Знання, якими слід поділитися із зовнішнім світом. Окрім того, це вперше автору доводиться офіційно малювати по стінах міста.

Проектом «Мироносиця» займається група молодих художників з Magic Art Group, які прагнуть зробити наше місто більш барвистим та гарним. Створення цього графіті – данина нашим воїнам, які ризикують своїм життям заради мирного блакитного небо. «Мироносиця» – це образ жінки, яка символізує мир та спокій. На ескізі видно, як вона випускає з клітки голубів миру. Раніше український народ також був закритий у клітку, а тепер перед ним стоять нові цілі, нова височінь, переконані, що у нашій країні все буде добре. Саме тому створення даної роботи біля військового госпіталю є дуже символічним. Офіційна презентація графіті «Мироносиця» відбудеться 23 травня о 13.00 год за участі Луцького міського голови Миколи Романюка.

Ще одне графіті розмістять на стіні Луцького навчально-реабілітаційного центру, його нанесення розпочнеться уже після завершення фестивалю.

Нагадаємо, що роботи були відібрані у рамках відкритого конкурсу ескізів та отримали схвалення інтернет-спільноти та журі. Гафіті створюватимуться під час фестивалю сучасного мистецтва Art Territory: місто творців, який відбуватиметься у рамках проекту «Спільна мереже співпраці у сфері культури та соціального захисту з метою розвитку міст з польсько-українського прикордоння», що реалізується у рамках Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2007-2013 Європейського інструменту сусідства та партнерства за підтримки Європейського Союзу.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Самые применяемые в быту ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ