У Волинській області горохівські свободівці привітали ветеранів УПА та підтримали благодійну акцію на день міста

У Волинській області горохівські свободівці привітали ветеранів УПА та підтримали благодійну акцію на день міста

23.05.15 17:29 0 862
Представники Горохівської районної організації ВО "Свобода" на день міста Горохів 21 травня 2015 року з подарунками відвідали подружжя ветеранів УПА Тамару і Володимира Криштальських, а також надали підтримку обласному конкурсу творчості для людей з обмеженими можливостями.

У день міста Горохів місцеві свободівці, депутати Горохівської райради Святослав Савчук, Леонід Кравчук, а також депутати Горохівської міськради Тамара Давиденко і Богдан Сафонік відвідали з подарунками і привітали подружжя ветеранів УПА Тамару і Володимира Криштальських.

Тамара Криштальська стала членом ОУН у 1942 році, займалася агітацією серед молоді, збирала розвіддані на території Володимир-Волинського району та передавала районному провідникові ОУН під псевдо Хмара (Григорій Трачук). Була арештована 22 лютого 1945 року і засуджена до 15 років таборів. У 1955 році вона переїхала до батьків у Кемеровську область, які перебували там на засланні, оскільки також були активними учасниками національно-визвольної боротьби на Горохівщині. Зі своїм чоловіком Володимиром Криштальським Тамара познайомилася ще коли він був членом ОУН та вів збройну боротьбу в лавах УПА. Його арештували 12 серпня 1944 року, судили в Луцьку і дали 20 років таборів у Воркуті. Там Володимир пробув 11 років і працював з іншими в'язнями на шахтах. Був звільнений у 1955 році та поїхав до Кемеровської області, де зустрівся з Тамарою. Пара одружилася у вересні 1956 року і прожила там до 1970 року. Потім 30 років подружжя мешкало у Кривому Розі, оскільки їм забороняли повертатися на Західну Україну. В Горохів Криштальські переїхали лише у 2001 році, а у 2006 році відсвяткували золоте весілля.

Також цього дня у Горохові відбувся обласний конкурс творчості для людей з обмеженими можливостями. Його організували благодійна Горохівська районна організація "Сонце любові", з якою Горохівська районна організація ВО "Свобода" тісно співпрацює. Керівник Горохівської районної організації ВО "Свобода" Валентина Магурчак профінансувала обід учасників конкурсу. Крім цього, представники від кожної районної організації області, які взяли участь у конкурсі, отримали книгу "ОУН і УПА на Горохівщині" Андрія Криштальського, грамоти від міськвиконкому та відділу культури Горохівської РДА.

Про це повідомили в прес-службі Волинської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)

КОМЕНТАРІ